Geleceğin diplomatları burada yetişiyor

Üsküdar Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğrencilere küresel ilişkileri siyasi, ekonomik ve kültürel süreçlerin iç ilişkilerini disiplinler arası bir bakış açısıyla kavrama becerisi kazandırmak amaçlanıyor.

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, günümüzde yoğunlaşan ilişkiler ağını kavramsal bir çerçeveden yorumlayabilecek ve güncel gelişmeleri takip edebilecek öğrenciler yetiştirmeyi amaçlıyor.
 
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde dünya ve Türkiye meselelerine hakim, yabancı dil bilgisine sahip, analitik düşünce yapısını benimsemiş, eleştirebilen ve çözümleyen, kendisini sürekli yenileyen, girişimci, sorgulayıcı, etik değerleri benimseyen, ortak çalışmaya ve demokratik katılıma yatkın bireyler yetiştirmek hedefleniyor.
 
Öğrencilere küresel ilişkileri siyasi, ekonomik ve kültürel süreçlerin iç ilişkilerini disiplinler arası bir bakış açısıyla kavrama becerisi kazandırmaya yönelik eğitimle öğrencilerin iş ortamına hazırlanmalarını sağlayacak öğretim süreci oluşturulan  bölümden mezun olan öğrenciler; Dışişleri Bakanlığı’nda, uluslararası örgütlerde, Avrupa Birliği kurumlarında, uluslararası özel şirketlerde ve medyanın siyaset ve dış politika birimlerinde, bankaların dış ilişkiler bölümlerinde çalışma olanağı bulabiliyor.
 
AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:17 Ağustos 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.