Geç uyuyan kilolu kalkar

Geç uyuyan kilolu kalkar. Neden mi? İşte detaylar...

Bugüne kadar yapılan yüzlerce bilimsel çalışma net ve açık olarak şunu gösterdi: “Erken yatıp erken kalkanlar (yani ardıç kuşu olmayı baykuşluğa tercih edenler) daha sağlıklı, mutlu, keyifli ve huzurlu bir ömür sürüyor.

Üstelik onların halsizlik, yorgunluk, kilo sorunu gibi bildik problemlere yakalanma ihtimalleri de, uykusuzluk, stres ve/veya depresyona paçayı kaptırmaları olasılığı da azalıyor. ABD’deki Kaliforniya ve Columbia üniversitelerinden bilim insanlarının gerçekleştirdiği yeni bir araştırmada da, ergenlerin uyku saatleri ile vücut kitle endeksleri yani kiloları arasında doğrudan bağlantı bulundu. Uzmanlar, ergenlerin geceleri ayakta kaldıkları fazladan her saatle vücut kitle endekslerine 2.1 puan eklediklerini belirlediler.

SABAH UYKUSU ETKİSİZ

Gençlerin sabahları uzun süre yatakta kalarak gece ayakta kaldıkları süreyi telafi etmelerinin bile bu etkiyi ortadan kaldırmadığı anlaşıldı. Uzmanlardan Lauren Asarnow, Guardian gazetesine, “Bu veriler, ergenlerin yatma vaktinin kilo kontrolü üzerindeki etkisini gösteriyor” dedi.

AFP


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:06 Ekim 2015Yayınlanma Tarihi:05 Ekim 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.