Fıtık erkeği seviyor

Dünyada en sık rastlanan cerrahi hastalıklardan biri olan ve hastanın yaşam kalitesini düşüren ‘fıtık’, daha çok erkekleri hedef alıyor.

Dünyada en sık rastlanan cerrahi hastalıklardan biri olan ve hastanın yaşam kalitesini düşüren ‘fıtık’, daha çok erkekleri hedef alıyor. fitikerkek"Zararsız bir hastalık" gibi algılansa da, ilerleyen vakalarda hayatı tehdit edici olabilen fıtığın tedavisi ise genellikle cerrahi müdahaleyle mümkün olabiliyor.

Özel Ortadoğu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bayrak, çoğunlukla muayene sırasında tespit edilen bu sinsi hastalığın, kronik öksürüğü, hapşırığı ve kabızlığı olan hastalarda görülme riskinin oldukça fazla olduğunu bildirdi. Prematüre doğan bebeklerde, aşırı kilolularda, hamilelerde, prostat, karaciğer ve kalp hastalarında sıkça görülen kasık fıtığının erkeklerde görülme riski kadınlara oranla 25 kat daha fazla. "FITIK KEMERİ ÇÖZÜM DEĞİL" Kasık fıtığının, zayıflayan karın duvarının yırtılması sonucu iç organların oluşan delikten dışarı çıkmasıyla meydana geldiğini vurgulayan Bayrak, fıtık kemerinin çözüm olmadığını ve cerrahi müdahaleyi zorlaştırdığını belirtti. Bayrak, ameliyatın tek çözüm olduğunu dile getirerek, "Laparoskopik ameliyatta 3 adet küçük delikten girilerek bir ince kamera vasıtasıyla fıtık bölgesine ulaşılır ve fıtığın içi boşaltıldıktan sonra aynı açık ameliyattaki gibi yama yapılır. Açık ve kapalı ameliyatta birbirinin benzeri işlemler yapılır ama açık ameliyata göre kapalı ameliyat daha konforlu ve ağrısızdır" dedi.

"ERTESİ GÜN TABURCU OLUR"

Laparoskopik müdahalelerin her zaman hasta açısından daha konforlu olduğuna dikkat çeken Mehmet Bayrak, ameliyatın ardından hastaların dikkat etmesi gereken hususları şöyle ifade etti: "Hasta anestezinin etkisinden 3-4 saat içinde kurtulur ve yemek yemeye başlar. Akşam ayağa kalkar ve ertesi gün taburcu olur. Çoğunlukla kendiliğinden eriyen dikişler kullanıldığından dikiş alınma işlemine gerek kalmaz. Hasta uzun vadede, ağır kaldırmamaya ve kilo almamaya dikkat etmelidir." SABAH

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:20 Kasım 2014Yayınlanma Tarihi:22 Kasım 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.