Fazla TV izliyorsanız Alzheimer olabilirsiniz

Fazla TV izlemek Alzheimer riskini artırıyor.

Fazla TV izlemek Alzheimer riskini artırıyor.

alzheimer_bunama"Çok televizyon izleme zararlı" diyen anneler bir kez daha haklı çıktı. ABD'de yapılan bir araştırma çok fazla televizyon izlemenin Alzheimer riskini artırdığını ortaya koydu. San Fransisco'da bulunan Kuzey California Araştırma ve Eğitim Enstitüsü'nün yaptığı ve Alzheimer Derneği'nin Konferansı'nda açıklanan sonuçlara göre hareketsiz yaşam bilişsel becerileri kötü etkiliyor ve günde 4 saatten fazla televizyon izleyen insanlarda bunama riski daha yüksek.

ALZHEIMER HAKKINDA HER ŞEY

25 YIL BOYUNCA İZLENDİ

Ayrıca bu kadar televizyon izleyen insanların bilişsel yetenekleri orta yaşta daha düşük oluyor. Araştırma için bir grup insan genç yetişkinlik çağlarından itibaren 25 yıl boyunca izlendi. California Üniversitesi'nde psikiyatri, nöroloji ve epidemoloji profesörü olan Kristine Yaffe, araştırmanın gençler ve çocuklar için çok önem taşıdığını belirtiyor.

HAREKETLİ YAŞAM ALZHEIMER RİSKİNİ AZALTIYOR

Yaffe'ye göre hareketsiz yaşam sürdüren ve sadece televizyon değil, elektronik aletlere bağımlı yaşayan insanlar da bu risk altında. Ancak Kristine Yaffe'ye göre bu aynı zamanda iyi bir haber de olabilir. Bilimadamları yıllardır Alzheimer hastalığının tedavisini ve nasıl önleyebileceklerini araştırıyordu. Bu araştırma sonucuna göre daha hareketli bir yaşam sürerek insanlar Alzheimer riskini azaltabilir. Benzer bir sonuç bunama hastaları için de daha önce birçok araştırmada yer almıştı. Egzersizin bunamayı da önlediği ve riski önemli ölçüde azalttığı biliniyor. REUTERS

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:22 Temmuz 2015Yayınlanma Tarihi:28 Temmuz 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.