Fazla et tüketimi anksiyeteye neden oluyor!

Kurban bayramıyla birlikte et tüketiminde ciddi oranda artış meydana geldi. Ama dikkat! Fazla et tüketimi anksiyeteye neden oluyor!

Kurban bayramıyla birlikte Ülkemizde et tüketiminde ciddi oranda artış meydana geldi. Öyle ki hemen her vatandaş günün her öğününde neredeyse et tüketir hale geldi. Uzmanlar ise uyarıyor. “Fazla et tüketimi anksiyeteye neden oluyor” diyor.

KURBAN~1Ülkemizde maalesef etin kurban kesilir kesilmez, bekletilmeden pişirilip yendiğine dikkat çeken NPİSTANBUL Hastanesi Diyetisyen Uzmanı Necla Yüzbir, bunun birçok sakıncasının olduğunu söyledi. Etin en az 24 saat 1 derecede bekletilmesi gerektiğine dikkat çeken Yüzbir, hayvan ilk kesildiğinde oluşan laktikasitin sindirim sistemine zarar verdiğini belirtti. Öğünlere dikkat edilmeli diyen Yüzbir; “Et yoğun yenmemeli. Öğünleri planlar ve yerken mutlaka etle birlikte sebze tüketimini dikkat edilmeli. Etin demirinden yararlanmak önemli bunun için mutlaka c vitamini ilave edilebilir. Mesela etin yanına salata, zeytin yağlı sebze yemeği ile desteklenebilir.” Dedi. Diyetisyen Necla Yüzbir fazla et tüketiminin anksiyeteye neden olduğuna da vurgu yapıyor. Yüzbir; aşırı miktarda kırmızı et tüketildiğinde anksiyete artıyor. Et yiyen toplumlar daha agrasif oluyor. O nedenle etin yanında daha fazla sebze tüketimiyle daha mutlu ve sakin insanlar olabiliriz.” Dedi. Şaban Özdemir (NPGRUP)

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:10 Kasım 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.