Fazla şeker çocuklara da zararlı

Fazla şekerin sağlık üzerindeki olumsuz etkisini gösteren araştırmalara bir yenisi eklendi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan araştırmada, şeker eklenmiş gıdaların tüketimini azaltan çocukların kolesterol ve tansiyonlarında büyük ölçüde düzelme gözlendi.

Amerikalı bilim insanlarının araştırması, kilolu olan ve yaşları 9 ila 18 arasında değişen 43 çocuk üzerinde gerçekleştirildi. Kaliforniya Üniversitesi’nde yapılan araştırmada, çocukların kilo kaybına yol açmadan ve aldıkları kalori azaltılmadan, yedikleri şeker miktarı düşürüldü.

Örneğin çocukların yiyecek menülerine pasta yerine patates eklendi. 10 gününün sonunda çocukların hiç kilo kaybetmemelerine rağmen sağlık durumlarının daha iyiye gittiği belirlendi.

Şeker tüketimlerini azaltmalarıyla çocukların "kötü kolesterol" seviyesinin yüzde 10, tansiyonlarınınsa yüzde 5 oranında düştüğü tespit edildi.

ARAŞTIRMAYLA KANITLANDI: FAZLA ŞEKER SAĞLIĞI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Çocukların açlık kan şekeri ve insülin düzeyleri de büyük ölçüde düzeldi. Şekerin sağlığa doğrudan zararlı mı olduğu yoksa şeker tüketilmesi sonucu alınan kilonun mu sağlığı bozduğu konusunda tartışmalar uzun bir süredir devam ediyordu.

Bu son araştırmayla fazla şeker tüketiminin doğrudan sağlığı olumsuz etkilediği belirlenmiş oldu. Özellikle şeker eklenmiş gıdaların günlük kalori tüketiminin yüzde 10'unuyla sınırlandırılması gerektiği belirtiliyor.

NTV


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:04 Kasım 2015Yayınlanma Tarihi:30 Ekim 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.