Evi temizlememek için 8 yalan

Zaman zaman hepimiz kendimize temizlik konusunda yalan söyleyebiliyoruz. İşte evi temizlememek için 8 yalan.

Zaman zaman evimizdeki dağınıklığı görmezden geliyoruz. “Neyse, çarşafları sonra değiştirsem de olur” ya da “ayakkabım o kadar da pis değildi, içeri girsem bir şey olmaz” demek bir hayli yanlış aslında. Kendinizi kandırabilirsiniz, ama evde gittikçe yayılan bakterileri asla! House Beautiful internet sitesi, temizlik yapmaya üşendiğimizde sıraladığımız yalanları bir araya getirdi.

"BULAŞIKLARI ELİMDE YIKAYAYIM Kİ, MUTFAK LAVABOMU DA TEMİZLENSİN”

Bu gerçekten kendimize söylediğimiz büyük bir yalan çünkü gerçekte yıkadığımız tabaklardan ve bardaklardan geriye sadece bakteriler kalıyor. Gün boyunca üzerinde et kestiğimiz bir şeyi lavaboda yıkayınca lavabonun da temizleneceğine inanmamak gerek.

 "ELEKTRİKLİ SÜPÜRGENİN TORBASI DOLANA KADAR BOŞALTMAMA GEREK YOK.”

Pek çok insana göre bu çok mantıklı ve rahat bir yöntem. Aslında süpürge torbanızın dörtte üçü dolduğunda boşaltmalısınız. Çünkü ilerleyen zamanlarda emiş gücü azalabilir.

"BULAŞIK MAKİNESİNDEKİ DETERJAN HAZNESİNİ KAPATMAYI UNUTURSAM SORUN OLMAZ.”

Başlat butonuna basmadan önce birkaç saniyenizi ayırın ve deterjan kapağının iyice kapandığından emin olun. Eğer deterjanın hazneden dışarı çıkmasına izin verirseniz, makinenizin altına kadar akabilir. Sonra da elinizde ıslak ama temizlenmemiş bulaşıklar kalır.

"EVİN İÇİNDE AYAKKABI İLE GEZMEK İÇERİYİ ÇOK DA KİRLETMEZ.”

Aslında bu konuda yapabileceğiniz en iyi şey bir paspas almak. Ayakkabılarınızı paspasa sildikten sonra dışarıda bırakarak, evinize daha az toz ve kir girmesini sağlayabilirsiniz. Bu da daha az temizlik yapmanız anlamına gelir.

“BANYO LİFİMİ SIKMADAN BIRAKTIM, BENCE HİÇBİR SORUN YOK.”

Bu kabarık banyo malzemesinin bir bakteri yuvası olduğunu biliyor muydunuz? Maalesef banyodaki nem ve sıcaklık, bakterilerin üremesi için çok verimli bir ortam yaratıyor. Bu yüzden lifinizi 3-4 haftada bir değiştirmelisiniz.

"ELDE YIKAYIN DİYOR AMA, AYNI DETERJANI DA KULLANABİLİRİM.”

Elde yıkadığınız çamaşırlarınızın makineden daha hassas bir dokunuşa ihtiyaç duyduğu çok açık. Bunu çamaşır makinesinde kullandığınız deterjanla sağlayamazsınız. Leke çıkarıcı çamaşır deterjanlarının içindeki enzimler, yün ve ipek kıyafetlerinize zarar verebilir. Şimdi markete gidip daha hassas bir temizleyici almanın tam vakti!

"NEVRESİMLERİ HAFTADA BİR KEZ DEĞİŞTİRMEK ÇOK GEREKSİZ.”

Bunu söylemenin daha kibar bir yolu yok: Herkes uyurken terler. Vücudunuzdaki yağ çarşaflarınızda birikiyor, zamanla tozlar da buraya katılıyor ve alerjinin şiddetlenmesine zemin hazırlıyor. Bu yüzden nevresimlerinizi haftada bir kere yıkamalı ve değiştirmelisiniz. Hem böylece gece yatağa girdiğinizde çok daha huzurlu uyursunuz.

 "SİRKE ÇOK DOĞAL VE HER ŞEYİ TEMİZLİYOR.”

Evet sirke yararlı, ancak o kadar da değil. Sirkenin içindeki asit sayesinde doğal taşları parçalayabildiğini biliyor muydunuz? Pahalı granit mutfak tezgâhınızın zamanla aşındığını görmek istemezsin değil mi? Ya da ahşap parkenizin? Sonuç olarak sirkeye pek güvenmemek gerek.

RADİKAL


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:30 Ekim 2014Yayınlanma Tarihi:01 Kasım 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.