Evden dışarı çıkmak istemiyorum

"Çok önemli olmadıkça evden çıkmak istemiyorum. Evde daha huzurlu hissediyorum kendimi. İşimi yaparken o kadar çok dikkatim dağılıyor ki çoğu zaman çalışma isteğim bile olmuyor."

Üsküdar Üniversitesi NPSUAM Feneryolu Polikliniği'nden Prof. Dr. Orhan Doğan, ruh sağlığınızla ilgili sorularınızı cevaplandırıyor…

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SORUNLARINIZ MI VAR? ÇÖZÜN...

TAKINTILARINIZI YENEBİLİRSİNİZ...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞINIZ VARSA ÜZÜLMEYİN, KURTULABİLİRSİNİZ'...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİYİ ÖĞRENİN..

SORU 25 yaşında 2.5 yıllık evliyim.  Eşimle iyi anlaşıyoruz ama bazen durup dururken çok sinirleniyorum ve inanılmaz derecede tartışıyoruz. Bazen hiç işe gelmek istemiyorum sanki beynim o kadar dolu ki patlayacak gibi oluyor. Bazen tek kalmak sessiz ortamda tek başıma olmak istiyorum. CEVAP Yazdığınız yakınmalarınız "bazen" olduğu için çok bilinen psikiyatrik bozukluklara tam olarak uymaz. Bunların bir bölümü depresyonla ilgili olmakla birlikte, geçici olduğu için daha çok strese tepki gibi görünüyor. Durup dururken sinirlenme de stresle ilgili olabileceği gibi, aralıklı patlayıcı bozuklukla da ilgili olabilir. Bu konuda doğru ve kesin bir şey söyleyebilmek için sizin ayrıntılı olarak muayene edilmeniz ve kişilik özelliklerinizin gözden geçirilmesi gerekir. Bunun için bir psikiyatriste başvurmanız uygun olur. SORU Çabuk sinirleniyorum. Haksız bir olaya hemen tepki veriyorum. Veremezsem sanırım geçmiyor. CEVAP Sinirlenmeniz haksız bir olaya tepki şeklinde görülüyorsa, bu kişilik özelliklerinizden biri olabilir. Obsesif kişilik yapısında olan kişilerde bu tür tepkilerin görülme olasılığı yüksektir. Varsa, bundan başka belirtilerinizin ve kişilik özelliklerinizin bilinmesi yardımcı olur. Bir psikiyatriste başvurup gerekirse, durumunuz bir psikologla birlikte izlenebilir. SORU Çok önemli olmadıkça evden çıkmak istemiyorum. Evde daha huzurlu hissediyorum kendimi. İşimi yaparken o kadar çok dikkatim dağılıyor ki çoğu zaman çalışma isteğim bile olmuyor. CEVAP Yazdığınız bu belirtiler depresyonda görülen belirtilere uyar. Kendinizi evde huzurlu hissetmeniz hem güvendiğiniz bir yer, hem de sosyal ilişkilerin gerekmediği bir yer olmasıyla ilgili olabilir. Tüm belirtileriniz iş yaşamınızı ve sosyal yaşamınızı olumsuz etkiler. Durumunuzu netleştirmek ve tedavinize başlamak için bir psikiyatriste başvurmanız uygun olur.

SORU SORMAK İÇİN TIKLAYIN…

EVDEN DIŞARI ÇIKMAK İSTEMİYORUM

EN KÜÇÜK ŞEYİ BİLE SORUN YAPIYORUM

2 YILLIK EVLİYİM, EŞİMDEN ŞÜPHE EDİYORUM

EVLİ BİR ERKEKLE BERABERİM AMA...

SÜREKLİ PANİK HALİNDEYİM

İNSANLARDAN KAÇIYORUM, SÜREKLİ YALNIZ KALMAK İSTİYORUM

KENDİMİ ÇOK KÖTÜ HİSSEDİYORUM

ERKEK ARKADAŞIMIN AİLESİ BENİ İSTEMİYOR

#

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...3. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN..2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:02 Haziran 2015Yayınlanma Tarihi:18 Ağustos 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.