Eşitlik varsa seks hayatı renkleniyor

Kadın ve erkeğin sosyal konumu yatak odasını da etkiliyor.

Kadın ve erkeğin sosyal konumu yatak odasını da etkiliyor.

mutlu-seksJinekolog Dr. Pınar Tokatlıoğlu, renkli ve sağlıklı bir cinsel yaşamın toplumda kadın ve erkeğin ne kadar eşit olduğuyla ilgili olduğunu yapılan araştırmalardan yola çakarak anlatıyor. Yapılan araştırmalara göre; erkeklerle kadınların eşit görüldüğü ülkelerde çiftlerin daha tatminkar seks hayatı olduğu saptanırken erkek egemen kültürlerde, seksin daha çok erkekleri tatmin etmeye yönelik bir eylem olarak görülüyor. Yine çiftin arasındaki ilişkinin ve bağın niteliği de cinsel hayat açısından çok önemli bulunmuş. Aralarında gerçek bir sevgi ve güven ilişkisi olan çiftler işlevlerini yerine getirmeyi ve birbirlerini bütünüyle hissetmeyi gerçekten arzuluyorlar. Kadının kızgınlık duyduğu bir erkek ile eğlenceli seks bir hayatı olamayacağı gibi, yakınlaşmaktan ve ilişkiden korkan bir erkeğin de kadına karşı sabırlı ve anlayışlı olması olasılığı daha azdır.

MUTLU SEKS İÇİN ÖNERİLER

ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN KAÇIYOR

Kadının günlük hayatta erkekle yarıştığı ve güçlü olduğu toplumlarda, erkeklerin de cinsel açıdan kadına bakışları değişmektedir. Hâlâ evin reisi olduğu ve hep daha önde olması gerektiğine inandırılarak büyütülen erkekler, güçlü kadınlar ile bir arada olduklarında çatışma içine girebilmekte. Çoğunlukla erkeklerin aktif ve dominant kadınlardan hoşlanmadığı yaygın görüşü hakim ise de artık erkekler de ipleri kadınların eline bırakmanın keyfini çıkarabilmekte. Geleneksel ilişkinin aksine kadın ve erkeğin eşit görüldüğü ilişkilerde taraflar, çekinmeden konuşabildikleri ve cinselliklerini fantezilerle renklendirebilme olasılıkları arttığı için daha başarılı olabilmektedir. İlişkilerinde açık ve paylaşımcı olan çiftler kendilerini mutlu edecek rolleri paylaşırlar ve genelde hormonları ve fantezi dünyası zengin olan, liberal olan taraf kumandayı ele alan taraftır. HÜRRİYET AİLE

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:02 Kasım 2013Yayınlanma Tarihi:07 Kasım 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.