Eşim ikinci bir şans istiyor

17 sene evlilikten sonra boşandım. Kocam başka bir kadınla evlendi 4 sene oldu. Şimdi boşanıyorlar 2 çocuğum var yine bana dönmek istiyor. 2. bir şans olabilir mi?

CEVAP Bu tür durumları çevremizde görüyoruz. Bu konuda bir karar vermek herkes için zordur. Önce biraz geriye gidip evilik ilişkisinin nitelikleri, boşanma nedenleri gözden geçirilmeli. İkinci evliliklerde ister istemez yeni eş eski eşle, yeni evlilik ilişkisi eski evlilik ilişkisiyle karşılaştırılmaktadır. Bundan sonra eski eşe dönme kararı verilebilmektedir. Böyle bir durumda ikinci şans verip verme kararı tamamen ilgili kişiye aittir. Bu kararda da gelecekle ilgili öngörüler, kişinin ve çocuklarının görüşleri önem taşır.

SORU

6, küçüğü 10 yaşında. Yaklaşık 6 aydır çocuklarımız birbiriyle konuşmuyor. Bir gün tartıştılar o günden sonra büyüğü konuşmadı. Küçüğü konuşacak ama büyüğü konuşmuyor. Bu bizi üzüyor. Ne yapmalıyız?

CEVAP Aile içinde böyle bir durumun olması ve sürmesi elbette hoş değil. On altı yaşındaki gencin konuşmaması, yaşıyla ve dönemin özellikleriyle ilgili olabilir. Bu dönemde ergenler daha duyarlı olabilir, bazı konulara daha çok önem verebilir, katı kurallarına bağlı olabilir. Anne-baba olarak büyük çocukla konuşup tartışmanın konusu, duyguları, düşünceleri, kırgınlığının nedeni anlaşılmaya çalışılırsa, iyi olur. Bundan bir sonuç alınamazsa, büyük çocuğun bir çocuk ve ergen ruh hekimiyle görüştürülmesi uygun olur.

SORU Cinsel isteksizlik var bende, yaklaşık 1 yıldan beri böyle. Penisim sertleşmiyor. Psikolojik sorunlarımdan dolayı ilaç alıyorum. Önceden çok aşırı cinsel istek vardı.

CEVAP Psikiyatrik bozukluklar için kullanılan ilaçların çoğu cinsel işlev bozukluklarına neden olur. Bu yan etkiler kalıcı değildir ve ilaç bırakılınca geçer. Bu belirtiler ilaç kulanmadan önce de var idiyse, o zaman ruhsal sorunlara bağlı olduğu düşünülür.

 

 

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:10 Ağustos 2021Yayınlanma Tarihi:20 Nisan 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.