Eşim çok sorumsuz ve ilgisiz

"5 yıldır evliyim. Eşim şimdiye kadar ilgisiz sevgisiz asla sorumluluk bilmeyen biri. Benimle ve çocuğumla anne ve babam ilgileniyor"

Üsküdar Üniversitesi NPSUAM Feneryolu Polikliniği'nden Prof. Dr. Orhan Doğan, ruh sağlığınızla ilgili sorularınızı cevaplandırıyor…

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

TAKINTILARLA İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN..

SORU 9.sınıfa giden oğlum var. Yatılı okuyor. Yalan konuşuyor.  Dersten kaçıyor ne yapabilirim. CEVAP Oğlunuzun içinde bulunduğu yaş grubu gerçekten bazı gençler ve aileleri için zor olabilmektedir. Oğlunuza sakin ve anlayışla yaklaşarak yalan söylediği konular belirlenip neden yalan söylediği, doğru söyleseydi sonuçlarının ne olacağı araştırılmalıdır. Ben de yatılı okuduğum için bilirim, yatılı okullarda disipline önem verilir. Bu konuda rehber öğretmenle konuşularak dersten kaçma davranışı önlenebilir. Yine de, bir çocuk ve ergen psikiyatristine başvurmak çözüm açısından daha yararlı olur. SORU 5 yıldır evliyim. Eşim şimdiye kadar ilgisiz sevgisiz asla sorumluluk bilmeyen biri. Benimle ve çocuğumla anne ve babam ilgileniyor. Bende geleceğe ve hayata karşı kaygı, endişeler oluştu.Anne ve babama bir şey olursa ben ne yaparım şeklinde. CEVAP Eşlerden biri sorumluluklarını yerine getirmediğinde, diğer eşin mutsuzluk, sıkıntı, endişe, yaşam sevincinde azalma gibi belirtileri yaşaması hemen hemen kaçınılmazdır. Evlilik elbette yazdıklarınız değiidir. Aile büyükleri eşinizle konuşarak (sevgi değil ama) ilgi, sorumluluk gibi konularda uyarabilir. Siz eşinizle evlilikten beklentilerinizi bir kez daha konuşabilirsiniz. Bunlarla bir sonuca ulaşamazsanız, kendiniz bir psikiyatriste, eşinizle birlikte de bir evlilik/ilişki terapistine başvurmanız uygun olur. SORU Nişanlıyım ve nişanlım annesi bize çok sorun yaşatıyor. Kayınvalidem erken yaşta nişanlım 9 yaşındayken eşini kaybetmiş oğlunu o yüzden paylaşamıyor anlıyorum fakat hep sorun çıkarıyor en son yaptığı şey kabullenilir gibi değil nişanlımla ayrılma noktasına geldik. Nişanlım bana yapılan haksızlığa rağmen ne ona karşı bir şey yapıyor ne de benden ayrılmayı kabul ediyor .O böyle davrandıkça ben ondan uzaklaşıp ayrılmak istiyorum. CEVAP Hem annelik, hem de babalık yapan kadınlar özellikle erkek çocuklarına ve tek çocuksa daha fazla olmak üzere bağımlı hale geliyorlar (Bağımlılığı bağlılık veya düşkünlüğün ötessinde bir kavram olarak düşünebiliriz). Kendileri bağımlı olurken, oğlunu da bağımlın olarak yetiştiriyor. Nişanlınızın durumu da sizinkinden daha az zor değil, belki daha da zor: Ne annesinden vazgeçebiliyor, ne de sizden. Fakat açıkça görlüyor ki, gelikaynana birlikteliği yalnız bir hayal. Nişanlınız, "evlenince ben eşime annemi, anneme eşimi kabul ettiririm" şeklinde düşünüyor olabilir. Nişanlınızın annesi tamamen sahip olduğunu düşündüğü oğlunu hiç kimseyle (yalnız sizinle değil) paylaşmak istemez. Böyle bir durumda hem sizin, hem de nişanlınızın karar vermesi kolay değil. Benim önerilerim, nişanlınızla her olasılığı açık açık konuşmanız, kesin ve kararlı olmanız, evlenince mutlaka ayrı bir evde yalnız ikinizin yaşamasını şart koşmanızdır. "Evlendikten sonra bir şeyleri kendime göre düzeltirim" düşüncesi gerçekçi değildir.

SORU SORMAK İÇİN TIKLAYIN…

EŞİM ÇOK SORUMSUZ VE İLGİSİZ

ÇOK ACELECİYİM BEKLEMEYE HİÇ TAHAMMÜLÜM YOK

OKUDUĞUM HER ŞEYİ UNUTUYORUM

#

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...3. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN..2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:02 Haziran 2015Yayınlanma Tarihi:18 Temmuz 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.