Erkeklerin kabusu

Erkeklerde meme büyümesine çözüm Meme büyümesi erkeklerin en sık yaşadığı ancak utandığı için tedavi olamadığı sorunlardan bir tanesi.

Plastik cerrah Dr. Asu Deniz Burhanoğlu jinekomasti denilen meme büyümesinin vakum yardımı ile ortadan kaldırılabileceğini belirtti.

Yapılan araştırmalara göre 14-18 yaş arası erkeklerin %65’inde görülen ‘jinekomasti’ artık erkeklerin en büyük derdi olmaktan çıkıyor. Erkekler de meme dokusunun olduğundan fazla belirginleşmesi sonucu oluşan Jinekomasti; erkekler de özellikle yaz aylarında sosyal hayatı oldukça zorlasa da artık tedavisi mümkün. Kısa süren bir operasyon sonucu giderilebilen bu tedavi yöntemini Op. Dr. Asu Deniz Burhanoğlu anlattı.

ERGENLİKTE YÜZDE 65 GÖRÜLÜYOR

Jinekomasti, erkeklerde meme dokusunun olduğundan fazla belirginleşmesi olarak tanımlanıyor, erkeklerde ergenlik sürecinde yüzde 65 oranında görülürken, yetişkinlik de ise yüzde 8’e kadar düşüyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Asu Deniz Burhanoğlu; ergenlik çağında fizyolojik olarak gelişen bu durum ergenlik sonrası normal koşullarda gerilediğini, ancak gerilemediği durumlarda ‘jinekomasti’nin ortaya çıkmış olduğunu belirtiyor. Burhanoğlu jinekomasti’nin nedeni tam olarak bilinmese de dolaşımda ki hormonların doku üzerinde ki etkilerinden kaynakladığını belirterek, bu durumun sıklıkla ergenlik çağı ve sonrası erkek için topluluk ve sosyal duruşunda sıkıntılar yaşatabileceğini vurguluyor. Özellikle yaz aylarında erkeklerin sosyal hayatını oldukça etkileyen bu durum, denize girerken, spor yaparken ya da yazlık kıyafetler giydiklerinde sorun haline gelmeye başlıyor.

Jinekomasti oluşumunun, gerilememesinin başlıca sebepleri olarak hormonlar, kaslar, ilaçlar ve beslenmeyi olarak öngörülüyor.

ULTRASON İLE JİNEKOMASTİ TEDAVİSİ

Burhanoğlu ultrason enerjisi kullanılarak (ses dalgaları) yağın seçili olarak parçalandığı daha sonra vakum yardımı ile emildiği bir yöntem kullanıldığını ve bu yöntemin yeni bir gelişme olduğundan bahsediyor. Bu yöntem ile klasik liposuctiondan farklı olarak yağ hücresi özellikle seçildiği için etraf dokulara yani damarsal yapılara daha az tramva uygulanmış olup, kılcal damarlardan kan sızmasına bağlı gelişen morluklar daha az oluyor. Yaklaşık 25 dakika süren bu operasyon ile kişi yaklaşık 10 gün içerisinde sosyal hayatına geri dönebiliyor.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:30 Ağustos 2015Yayınlanma Tarihi:29 Ağustos 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.