Erkekleri bitiren sorunlar!

Dış görünüşlerine oldukça önem vermeye başlayan erkekler, vücutlarındaki bu hatalara tahammül edemiyorlar.

Dış görünüşlerine oldukça önem vermeye başlayan erkekler, vücutlarındaki bu hatalara tahammül edemiyorlar.

Op. Dr Ayşegül Sivri, erkeklerin yaptırdıkları estetik operasyonlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. erkekleribitirenDr. Sivri, “Çalışma hayatında ve sosyal hayatta rekabet bir grup erkek için, kariyerlerine destek verebileceğine inandıkları bir yenilenme sürecinden geçmek hiç fena bir fikir değil gibi görünmektedir. Önceleri erkekler bedenlerin yalnızca performansı ile ilgilenirken, şimdilerde dış görünümüne de önem verilir hale gelmişlerdir. İş yaşamında rekabetin günden güne attığı günümüzde dış görünümünde önemi artmıştır. Dış görünümün iyi olmasının sosyal yaşamda önemli olduğu gerçeği özellikle 20-60 yaş arasında erkekler tarafından kabul edilmiştir. Hem sağlıklı hem de güzel görünmek için başvuruları estetik operasyonlar, toplumun değişen sosyo kültürel düzeyine paralel olarak kadınlardan sonra erkekler arasında da oldukça yaygındır.” Dedi.

ERKEKLER HANGİ ESTETİK UYGULAMALARI TERCİH EDİYOR

Op. Dr. Ayşegül Sivri, daha sonra şunları kaydetti; Daha kaliteli bir yaşam için dış görünümüne dikkat eden erkekler için saç dökülmesi, aşırı terleme, yüzde artmış çizgiler, şekilsiz bir vücut, göz kapağı fazlalığı ve düşüklüğü, göğüslerde büyüme, şekilsiz bir burun, kepçe kulak en çok şikayet ettikleri problemlerdir. Bu sebeple bu belgelerin estetik operasyonları erkekler dünyasında oldukça ilgi görenler arasındadır.

SAÇ DÖKÜLMESİ Saç dökülmesi onsekiz yaşından itibaren gözlenebilir, her dokuz erkekten birinde bu şikayet bulunmaktadır. Kişiyi fiziksel ve ruhsal oldukça etkileyen bir durumdur şeklinde belirten Op. Dr. Ayşegül Sivri saç mezoterapisi denilen saç diplerine vitamin, mineral ve proteinlerin mikro enjeksiyon yöntemi erkekler tarafından oldukça tercih edilmektedir diye ekledi. Böylelikle saç dökülmesi durdurulur ve saçlar daha kuvvetli hale gelir. Saçlarının çoğu dökülmüş kişilerin ise tercihi saç ekiminden yana olmaktadır.

AŞIRI TERLEME Koltuk altı terlemesi özellikle sosyal ortamlarda deodorant ve diğer temizlik ürünleriyle önlenemediğinde kişilerin yaşamlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Belirli bir terleme durumunda görüntü ve koku çevreyi rahatsız ettiği zaman erkekler bu durumu botoks ile gidermektedirler. 15 dakikalık bir işlem olduğunu belirten Dr. Sivri hastalarımız işlem sonrasında iş veya sosyal yaşamına hemen dönebilmektedir diye ekledi.

YÜZ BÖLGESİNDE ARTMIŞ KIRIŞIKLIKLAR Özellikle çok mimik kullanan kişilerde yüz kırışıklıkları kişiyi olduğundan yaşlı gösterir ve aynı zamanda duygularını ele verir. Bu durumdan rahatsız olan erkeklerin ilk başvurduğu yöntem çoğu zaman botoks yönüyle olmaktadır. Botoks işlemi hem sosyal hem de iş yaşamında erkeklere büyük fayda sağlamaktadır. LİPOSUCTİON Diyet ve spor ile verilemeyen bölgesel yağlanmalar için erkeklerin tercihi genellikle liposuctiondan yana olmaktadır. Bazı durumlarda karın germe de liposuctiona ek olarak uygulanmaktadır. Liposuction sayesinde vücut şekillendirme yapılabilmektedir. Özellikle slim fit dediğimiz nispeten daha dar olan kıyafetler ameliyat sonrasında vücuda çok daha iyi oturmaktadır.

GÖZ KAPAĞI FAZLALIĞI VE DÜŞÜKLÜĞÜ Yaşlanma çoğunlukla göz çevresinde ile başlar. Göz kapaklarında bulunan fazlalık ve düşüklük kişiyi olduğundan yorgun ve yaşlı gösterir diye belirten Op. Dr. Ayşegül Sivri erkeklerin bu konudaki tercihi göz kapağı ameliyatından yana olmaktadır dedi. Böylelikle daha genç ve dinlenmiş bir görünüm elde etmek mümkündür. Aynı zamanda göz etrafındaki kırışıklıklar da bu ameliyat sayesinde kalıcı olarak yok edilir.İzsiz bir ameliyat olması avantajları arasındadır.

GÖĞÜSLERDE BÜYÜME Diğer bir adı jinekomasti olan göğüslerde büyüme durumu özellikle yaz aylarında erkekleri oldukça rahatsız etmektedir. Kıyafetlerden de belli olan bu durumun tedavisi basit ve etkindir. Çoğu zaman kalıcı bir işlemdir, tekrarı yoktur. ŞEKİLSİZ BİR BURUN Burun estetiği erkekler arasında oldukça yaygındır. Çoğu zaman eğrilik ve nefes alma güçlüğü beraberinde şekil bozukluğu da bulunmaktadır. Op Dr Ayşegül Sivri burun estetiği ameliyatı ile bu problemlerin hepsini ortadan kaldırdıklarını ifade etti. Ağrısız bir ameliyat olan burun estetiği sonrasında yeni yöntemler ile iş ve sosyal hayata geri dönüş oldukça kısalmıştır.

KEPÇE KULAK Kadınların çoğu zaman saçları ile saklayabildiği kepçe kulakları erkekler çoğu zaman saklayamamaktadır. Sosyal hayatta oldukça rahatsız eden bir durum olan kepçe kulak nedeniyle bize başvuran erkeklerin sayısı oldukça fazladır. İzsiz ve ağrısız bir operasyon olan kepçe kulak ameliyatı sonrasında kişi hemen evine gidiliyor yaklaşık iki hafta sonrasında görünüm olarak herhangi bireyden farkı kalmıyor.”

PEMBENAR

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:02 Haziran 2015Yayınlanma Tarihi:05 Haziran 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.