Ergenlerde bu değişimlere dikkat!

Ergenlik dalgalanmaların yoğun görüldüğü bu zamanlara ve değişimlere dikkat!

Ergenlik dalgalanmaların yoğun görüldüğü bu zamanlara ve değişimlere dikkat!

ergenlikhaberErgenlik dalgalanmaların yoğun görüldüğü zor bir dönem olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Ayataç ergenlik döneminde ergen ile aile ve toplum arasında çatışma çıkmaması için özellikle aile, okul ve devlete önemli görevler düştüğünü belirtti.

ÇOCUĞUNUZLA DOĞRU İLETİŞİM KURMANIN YOLLARI

Dr. Osman Ayataç, “Ergenlik (Adolesan) dönemi psiko-sosyal, fiziksel, cinsel, hormonal ve kişisel davranışların dalgalandığı, bir dönemdir. Ergen ne çocuk ne yetişkindir, iki dönem arasında bocalayan bir yapı sergiler. Genetik özellikli bir dizi hastalığın (Ruhsal düzensizlikler, Alerjik hastalıklar, Obezite, Hipertansiyon, Diyabet, Tiroid hastalıkları ve genetik geçişleri tam tanımlanmamış birtakım metabolik ve tümoral hastalıklar) önlemlerinin alınması ve izlenmelerinin önemli olduğu bir dönemdir. Ayrıca ergen dönemde beslenme, aşı, düzenli spor önerilmelidir.” Dedi. Avusturya Sen Jorj Hastanesi Dr.Osman Ayataç, konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede “Ergen, okul ve arkadaşlarından, büyüyen ve gelişen fiziki özelliklerinden (vücut gelişimi, kıllanma, akneler) ve yaşadığımız çevrenin özelliklerinden (çevre kirliliği, radyoaktif ve nükleer kirlenme, genetiği değiştirilmiş gıdalar ve içecekler, sigara ve diğer bağımlılık yapan maddeler, besleme şekli, stres, yaygın depresyonlu aile içi, okul ve çevre ortamları, hormonal sistemimizi bozan endokrin kırıcı maddelerle sıkça temas, hızla artan alerjiler ve az hareketli statik yaşam tarzı gibi) etkilenir. Bu etkilenme her ergende farklı davranışlar oluşturur. Bu dönemde ergen ile aile ve toplum arasında çatışma çıkmaması için özellikle aile, okul ve devlete önemli görevler düşmektedir.” Diye konuştu. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:29 Ocak 2015Yayınlanma Tarihi:03 Şubat 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.