Ergen çocuğa bunları söylemeyin

Ergenliğe girmiş çocuğa söylenmeyecek 4 şeyi sorduk.

Ergenliğe girmiş çocuğa söylenmeyecek 4 şeyi sorduk.

- Sürekli hata yapıyorsun. Senden adam olmaz. - Hep şikâyet ediyorsun. Bir kere de memnun ol. - Ben senin yaşındayken neler gördüm. Sen ne yaşadın ki? - Bıktım senin hatalarından. Çocuk gibi davranıyorsun! Yeter!

cocuklarabunlarisoylemeyin

EN GÜZEL ÇOCUK ODALARI

Çocukların en çok vakit geçirdiği yerlerden biri de odaları. Üstelik odalarının sadece yatak ve çekmecelerle dolu olmasını da istemiyorlar. Onlar için oda aynı zamanda bir eğlence yeri. İçinde oyun oynamak, kitap okumak, dinlenmek ve eğlenmek istiyorlar. Birçok yetişkin çocuklarının kendi tercihlerini yapmasına izin vermiyor. Oysaki çocuklar da birer birey ve onların da kendi seçimleri var. Bu durum çok küçük yaşlardaki çocuklarda kendi oyuncağını veya kendi giysisini seçerek kendisini gösteriyor. Yaş ilerledikçe çocuk, okumak istediği kitabı seçmek, kendi arkadaşları ile oynamak, istediği şeyleri yapmak istiyor. Çocukların yatak odaları da onlar için çok önemli. Hayatlarının büyük bölümünü odalarında geçiriyorlar. Bu nedenle, yatak odalarını da kendileri seçmek istiyorlar. Hiçbir yetişkin unutmamalı ki, bir çocuk da hayatında bir kez çocuk oluyor. Bırakın bu zevki keyfince yaşasın.

ÇOCUĞUNUZLA DOĞRU İLETİŞİM KURMANIN YOLLARI

KORSAN GEMİSİ VEYA MASAL PRENSESİ ODASI Son zamanlarda çocuklar, genellikle belli bir konuya göre düzenlenmiş odaları tercih ediyor. Bu odalardan en çok tercih edilenleri ise korsanlı, gemili, masal prensesi veya çizgi karakterli odalar. Yaş ilerledikçe ise bu tercihler değişiyor.

EVDE OYUN HAMURU YAPIN

Oyun hamuru çocuklar için çok faydalı bir oyuncak. Zihin gelişimini sağlıyor, el becerilerini arttırıyor, hayal güçlerini geliştiriyor. Bu faydalı oyuncağı, çocuğunuzla birlikte evde yapmaya ne dersiniz? Üstelik yüzde yüz doğal.

MALZEMELER: 2 su bardağı beyaz un 2 yemek kaşığı bitkisel sıvı yağ Yarım su bardağı tuz 1.5 su bardağı su Renk katması için havuç suyu, vişne suyu, kırmızı lahana, kahve zerdeçal, ıspanak suyu HAZIRLANIŞI: Un, yağ, tuz ve suyu büyük bir kapta karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru küçük parçalara ayırın. Her parçaya farklı renkte meyve veya sebze suyunu ekleyin ve yoğurun. Kırmızı renk için vişne suyu, kahverengi renk için kahve, sarı renk için zerdeçal, yeşil renk için ıspanak suyu, mavi renk için kırmızı lahana, turuncu renk için havuç suyu kullanın. Böylece yüzde yüz doğal oyun hamurunuz hazır olacak.

BİRKAÇ İPUCU Gıda boyası kullanmadan, yüzde yüz doğal oyun hamuru yapmak için evdeki malzemeleri değerlendirin. Oyun hamuru, çocukların zekâ gelişimine katkı sağlar ve el becerilerini geliştirdiği için uzmanlar tarafından öneriliyor. Oyun hamurunuza turuncu renk vermek için havuç suyu, kırmızı için vişne suyu, mavi için kırmızı lahana, kahverengi için kahve, sarı için zerdeçal, yeşil için ıspanak suyu kullanın. Çocuklar mutfakta vakit geçirmeyi çok severler. Kendi oyuncaklarını üretmeleri de özgüvenlerinin gelişmesini sağlar. Bu nedenle onlara kendi oyuncaklarını üretme şansı tanıyın.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:07 Mart 2015Yayınlanma Tarihi:11 Mart 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.