Enerji takıları

İsrailli tasarım öğrencisi, takanları yaşayan elektrik kaynaklarına dönüştüren çok özel aksesuvarlar yarattı.

İsrailli tasarım öğrencisi, takanları yaşayan elektrik kaynaklarına dönüştüren çok özel aksesuvarlar yarattı.

enerjitakimiİsrail’in Kudüs kentindeki Hadassah Koleji’nde son sınıf öğrencisi olan Naomi Kizhner, yarattığı Energy Addicts yani “Enerji Bağımlıları” isimli koleksiyondaki mücevherlerin damarlara monte edilebildiğini ve kan akışının yarattığı kinetik enerjiyi kullanarak elektrik enerjisi ürettiğini söyledi. Cosmopolitan dergisine konuşan tasarımcı “Bu aksesuvarları yaratırken insanları enerjiye olan bağımlılıklarını beslemek için ne denli ileriye gideceklerini düşünmeye sevk etmeyi amaçladım. Modern hayatta enerji her şey demek” dedi.

3 ÇEŞİDİ VAR

Biri dirsek altında kolun iç tarafına damara giren “Kan Köprüsü”, diğeri iki gözün arasına burnun üzerine takılan “Blinker” diye adlandırılıyor. Göz kırpma süresinde gözlere daha fazla kan gittiğinden yola çıkan Blinker, bu sırada oluşan enerjiyi depoluyor. Şarj olan aksesuvar ile mobil cihazları çalıştırmak mümkün oluyor. HÜRRİYET    

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:15 Ağustos 2014Yayınlanma Tarihi:17 Ağustos 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.