En zor karar

Ateşalp çifti, 2 yaşındaki çocukları Ahmet için zor bir karar aldı. Yaşaması için Ahmet’in beyninin sol tarafının sağ tarafla bağlantısı kesilecek. Fakat ameliyatın ardından sağ tarafı felç olacak.

Adapazarı'nda yaşayan Gülcan-Rıdvan Ateşalp çiftinin çocukları Ahmet, Sturge Weber sendromu olarak bilinen nadir görülen bir hastalıkla dünyaya geldi.

Anne karnındayken beyninin sol tarafında damar toplanması oluşan Ahmet, 2 yaşına kadar birçok kez nöbet geçirerek ölümcül tehlikeler atlattı. Doktorlar küçük çocuğun ileriki yaşlarda nöbetlerin birinde hayatını kaybedebileceğini söyleyerek kurtuluşunun felce neden olacak beynin sol tarafının sağ tarafıyla bağlantısını kesmek olduğunu belirttiler.

YAŞAM İÇİN FELÇ

Genç çift, hayatlarının en zor kararını vererek çocuklarının kurtuluşu için ameliyat olmasına karar verdi. 14 Ocak’ta İstanbul’da özel bir hastanede gerçekleşecek operasyon için 60 bin lira gerekirken, Sakarya Valiliği, ailenin gereken yardımı toplaması için izin verdi.

DESTEK BEKLİYORUZ

Daha önce yerel bir televizyonda çalışan, şu an işsiz olan Rıdvan Ateşalp, 2 yıldır hastanelerin yoğun bakımlarında mücadele verdiklerini, maddi yönden zor durumda olduklarını ve destek beklediklerini söyledi: “Ameliyattan sonra da zor bir süreç bekliyor bizi. Aşacak mıyız, aşamayacak mıyız onu da bilmiyoruz ama bu kararı vermek zorundaydık. Ameliyat için 60 bin lira gerekli. Elimizden tutulmasını, yardım edilmesini bekliyoruz.”

DHA


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:10 Ocak 2016Yayınlanma Tarihi:08 Ocak 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.