En yaratıcı gün açıklandı!

Yapılan bir araştırmaya göre çalışanların en üretken olduğu zamanın pazartesi günü saat 10:01 olduğu ortaya çıktı.

Birçok çalışanın ortak yakınmalarından biri, hafta sonu rehavetinden çıkmaya çalıştığımız "Pazartesi Sendromu"dur. Ancak yeni yapılan bir araştırmaya göre çalışanların en üretken olduğu zamanın pazartesi günü saat 10:01 olduğu ortaya çıktı. 11:00'de de en iyi işler teslim edilmiş oluyor.

Görev listenizdeki önemli işleri pazartesi günleri bitiremezseniz işiniz zor. Pazartesi günü ağırdan alınmasının bir sebebi de insanların yüzde 24'ünün yapmak istemediği işleri pazartesi gününe bırakması.

Ancak uzmanlara göre bu büyük bir hata özellikle de kadınsanız. İngiltere'de kadınların yarısından fazlası halledecekleri işlerin bir an önce üstünü çizemezlerse kendilerini stresli ve baskı altında hissediyor.

"YAPILACAKLAR LİSTESİ" PSİKOLOJİK OLARAK RAHATLATIYOR

Microsoft tarafından yürütülen bir ankette de haftanın ilk gününün yarattığı stres ve baskıya rağmen evde oturan insanların yüzde 56'sı, çalışanların da yüzde 49'u bir "yapılacaklar listesi" çıkarıyor.

Psikolog Linda Blair'a göre bir işi bitirilmesi gereken zamanda bitirmek adeta bir meydan okuma. Yapılacaklar listesi kişilerin hem düzenli çalışmalarını sağlıyor hem de işi bitirip üstüne bir çizgi çekmek içini ferahlatıyor.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:09 Mayıs 2022Yayınlanma Tarihi:27 Kasım 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.