En sık yapılan 10 kariyer hatası

Başarılı bir kariyere sahip olmak istiyorsanız sayacağımız hatalardan kaçınmanızı öneririz.

İŞTE EN SIK YAPILAN 10 KARİYER HATASI

1. İşin gerektirdiklerini iyice okuyup size uygun olduğundan emin olmadan her önünüze gelen işe başvurmayın.

2. İş başvurusu için hazırladığınız özgeçmiş ve ön yazıda kesinlikle yazım hatası olmamasına dikkat edin.

3. Özgeçmişinizde paylaştığınız sosyal medya hesaplarında ölçülü davranmaya özen gösterin. Özgür olmak istiyorsanız bu hesapların adreslerini CV'nize yazmayın.

4. Kariyer hedefinde en sık yapılan hatalardan biri de iş görüşmesi etiğine uymamaktır. Uygun ve sade kıyafetler seçip, zamanında ofiste olmaya ve nazik konuşmaya özen gösterin.

5. Linkedin, iş dünyasındaki başarılarınızı ve düşüncelerinizi paylaştığınız bir sosyal ağdır. İş görüşmesinin hemen öncesindeki gün bir bildirim paylaşmak ise oldukça yanlıştır. Linkedin hesabını düzenli güncelleyin.

6. İş görüşmesine gideceğiniz şirketle ilgili adından başka bir şey bilmiyorsanız olmaz. Mutlaka ufak çaplı bir araştırma yapın.

7. İş görüşmesine maaşınızı sormakla başladıysanız yavaşça çantanızı alıp koşarak uzaklaşabilirsiniz. Zira en kusurlu hareketlerden birini yaptınız demektir.

8. İş görüşmesinde kaderinizi karşınızdakinin ellerine bırakmak yapılan hatalardan biridir. Bu işten ne beklediğinizi ve kendinizi hangi pozisyonda gördüğünüzü açıkça belirtin.

9. Pazarlık yapmak iş yaşamının bir gereksinimidir. Pazarlık yapmadan iş görüşmesini sonlandırmayın.

10. Hafta sonu çalışma, mesai gibi konular ortaya çıktığında kesin bir şekilde reddetmeyin ancak ofiste geçireceğiniz verimli saatlerin işlerinizi halletmede yeterli olacağını ancak çok önemli durumlarda fazla çalışmaktan da çekinmeyeceğinizi belirtin.

MİLLİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:19 Ağustos 2014Yayınlanma Tarihi:21 Ağustos 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.