En çok öğretmenlere güveniyoruz

Öğretmenlik bu yıl da en güvenilen meslek grubu.

BAREM’in gerçekleştirdiği mesleklere güven araştırması sonuçlarına göre, araştırmada ölçülen 10 meslek grubu içinde, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, en güvenilen meslek öğretmenlik oldu. Türkiye’nin %74’ü öğretmenlere güvendiğini söylüyor.

Araştırmada görüşülen kişilere; Öğretmenlerin yanı sıra Yargıçlar, Gazeteciler, Politikacılar, İşadamları, Askerler, Sağlık çalışanları, Polisler, Bankacılar ve Dini liderlere de güven duyup duymadıkları soruldu. Meslekleri nedeniyle bir otorite veya bilirkişi durumunda olan ve insanların sürekli karşı karşıya kaldıkları, çözüm bekledikleri, haklarını, canlarını, çocuklarını, sağlıklarını, paralarını emanet ettikleri kişilere duydukları güvenin seviyesi; toplumda rahatlık, huzur ve günlük hayatın akışı bakımından önemli göstergeler olarak düşünülüyor.

Tüm bu gruplar içinde öğretmenlerin yeri apayrı, onlar geleceğimizi inşa ediyorlar. Türkiye’de örgün eğitimde görev yapan 900 yüz bin civarında öğretmen var.

TÜRKİYE’NİN %74’Ü ÖĞRETMENLERE GÜVENİYOR

BAREM’in araştırmasına göre Türkiye’de öğretmenlere güvenirim diyenlerin oranı yüzde 74 iken güvenmeyen yüzde 23’lük ve cevap vermeyen yüzde 3’lük kesimler var. Öğretmenlere en çok güvenen gruplar erkekler (yüzde 79), 35 yaş ve üzeri kişiler (78), üniversite ve üzeri eğitimli kişiler (yüzde 82)

Araştırma Türkiye’de 2015 yılı Kasım ayında yapıldı. 18 yaş ve üzeri Türkiyeyi temsil eden bin kişiyle CATI (Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi) yöntemiyle görüşüldü.

BAREM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Kasım 2015Yayınlanma Tarihi:24 Kasım 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.