En çok kadın İstanbul'da öldürüldü

Eylül ayında 28 kadın öldürüldü. En çok kadın ise İstanbul’da öldürüldü.

Eylül ayında 28 kadın öldürüldü. En çok kadın ise İstanbul’da öldürüldü.

kadincinayetKadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun eylül ayına ilişkin hazırladığı raporda çarpıcı tespitler yer aldı. Raporda, sadece eylül ayında 28 kadının öldürüldüğü kaydedildi. Rapora göre kadınlar en çok, “Kendi hayatlarına dair karar almak istediği zaman” öldürülüyor. Türkiye’de işlenen kadın cinayetlerine ilişkin çalışmaları bilenen Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu, eylül ayı raporunu açıkladı. Rapora göre, eylül ayında öldürülen kadınların yüzde 43’ü, kocaları ya da eski kocaları, yüzde 21’i tanıdığı biri, yüzde 11’i erkek arkadaşı tarafından öldürülürken yüzde 11’i de akrabaları tarafından öldürüldü. Rapora göre kadınların yüzde 14’nün ise kim tarafından öldürüldüğü bilinmiyor.

NEDEN ÖLDÜRÜLÜYORLAR Kadınlar, en çok “Kendi hayatlarına dair karar almak” istediğinde öldürülüyor. Raporda özetle şu çarpıcı tespitlere yer verildi:

“Öldürme aracı olarak en çok ateşli silah kullanılıyor. Yine geçtiğimiz ayın verileriyle de birlikte değerlendirdiğimizde bu ay da yüzde 57’lik oranla en çok ateşli silah kullanılmış durumda. En çok kadın cinayetinin olduğu illerin başında ise İstanbul geliyor. Bu ay Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun takip ettiği 4 dava da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile sonuçlandı. HASRET KARARI UMUT OLDU Hasret Kara’yı 43 yerinden tornavidayla yaralayan kocanın davası bu ay Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Hakim yaralamanın ‘basit yaralama’ olmadığını, bu nedenle de davanın Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesi gerektiğine karar verdi. Kadın katillerine caydırıcı cezanın yasalaşması için emsal teşkil edecek bir diğer karar da Yargıtay’ın Adana’da öldürülen Hülya Işık’ın katiline verilen müebbet hapis cezasını bozması ve cezayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevirmesi oldu. Bu karar kadın cinayeti davaları için çok önemli bir emsal teşkil ediyor.” ANKARA HÜRRİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:04 Ekim 2014Yayınlanma Tarihi:11 Ekim 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.