En çok erkekler intihar ediyor

Türkiye'de en çok erkekler intihar ediyor.

TÜİK'in istatistikleri Türkiye'de en çok erkeklerin intihar ettiğini gösterdi. Verilere göre her yüz bin kişiden yaklaşık dördü intihar etti, yani 3 bin 65 intihar vakası oldu ve bunların % 74,3'ünü erkekler oluşturdu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), intihar istatistiklerini açıkladı. Buna göre, ölümle sonuçlanan intihar sayısı, geçen yıl 3 bin 65 oldu. İntihar edenlerin yüzde 74,3'ünün erkek, yüzde 25,7'sinin kadın olduğu görüldü. Kaba intihar hızının en yüksek olduğu il Tunceli oldu. Tunceli'yi Bingöl ve Edirne izledi. İntihar hızının en düşük olduğu il ise Bartın. Bartın'ı Çankırı ve Bayburt takip etti.

EN YÜKSEK İNTİHAR ORANI YAŞLILARDA

En fazla 80-84 yaş grubundakiler intiharı tercih etti. Erkeklerin en çok 80-84, kadınların ise 15-19 yaş grubunda intihar ettiği belirlendi. İntihar eden kişilerin büyük çoğunluğu ilköğretim mezunu. İntihar nedenleri arasında hastalık, aile geçimsizliği ve geçim zorluğu yer aldı. Nedeni tespit edilemeyen intihar oranı ise yüzde 52,9.

HAYATINA SON VERENLERİN YARISI EVLİYDİ

İntihar eden kişilerin medeni durumu ele alındığında ise yüzde 47,7 ile evli, yüzde 39,1 ile hiç evlenmemiş, yüzde 7,3 ile eşi ölmüş ve yüzde 4,4 ile boşanmış kişilerden oluştuğu gözlendi. Cinsiyete göre medeni durum incelendiğinde, 2014'te intihar eden erkeklerin yüzde 49,3'ünün evli, yüzde 38,8'inin hiç evlenmemiş, intihar eden kadınların ise yüzde 43,1'inin evli, yüzde 40,2'sinin hiç evlenmemiş olduğu görüldü.

DHA


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:21 Haziran 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.