Eğer şaşıramıyorsanız...

ABD’deki Indiana Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bilim insanları ağır kalp ve akciğer hastalıklarından müzdarip olan kişilerin bir çok yüz ifadesini belirgin bir şekilde yapamadığını özellikle 'şaşırma' ifadesinde zorlandığını söyledi.

Eğer şaşıramıyorsanız hemen bir doktora gidin!

ABD’deki Indiana Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bilim insanları ağır kalp ve akciğer hastalıklarından müzdarip olan kişilerin bir çok yüz ifadesini belirgin bir şekilde yapamadığını özellikle 'şaşırma' ifadesinde zorlandığını söyledi. sasirimamakUzmanlar bir süprizle karşılaşında “şaşkın” görünemediğini fark eden kişilerin hemen bir doktora başvurması gerektiğini belirtti. Acil servise nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayetleri ile acil servise başvuran elli yetişkinin duygusal uyarıcılara gösterdiği fiziksel tepkileri ölçtü. Elde ettikleri verileri Emergency Medicine Journal’da yayınlayan bilim insanları araştırma sonrasında ağır kalp ve akciğer hastası olduğu tespit edilen 8 kişinin yüz ifadelerinin diğer deneklere kıyasla belirgin bir biçimde yüzeysel ve kısıtlı olduğunu açıkladı.

"BU HASTALAR TEPKİ VERMEKTE ZORLANIYOR OLABİLİR"

Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Dr Jeffrey Kline, İngiliz Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada “Biz hastalıklarının ağırlığına bağlı olarak bu hastaların duygusal uyarıcıları algılamakta ve onlara tepki vermekte sağlıklı kişilere oranla zorluk çektiklerine inanıyoruz. Bu araştırmanın ana hedefi doktorlara hastaların sağlığı ile ilgili yeni bir test yapma imkanı sağlamak ve bu şekilde hastalığının ağır olmadığı tespit edilen kişilerin gereksiz ve rahatsızlık verici başka testlere tabi tutulmasını engellemek” dedi. AFP

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:15 Temmuz 2014Yayınlanma Tarihi:18 Temmuz 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.