E vitamini Alzheimer'ın etkisini azaltıyor

E vitamini Alzheimer'ı yavaşlatıyor olabilir. Amerikalı uzmanların yaptığı araştırmalara göre yaklaşık 6 ay boyunca E vitamini kullanan hastalarda Alzheimer hastalığı yavaşlıyor.

E vitamini Alzheimer'ı yavaşlatıyor olabilir. Amerikalı uzmanların yaptığı araştırmalara göre yaklaşık 6 ay boyunca E vitamini kullanan hastalarda Alzheimer hastalığı yavaşlıyor.

alzheimerZaman içerisinde basit aktivite yeteneklerini kaybeden Alzheimer hastaları bu sayede hiç E vitamini kullanmayanlara göre yemek yapabiliyor, alışverişe çıkabiliyor. Dr. Maurice Dysken başkanlığındaki araştırma ekibi 613 tanı koyulmuş Alzheimer hastasını inceledi. Hastaların çoğu erkeklerden oluşuyor ve zaten Alzheimer için bir ilaç kullanıyordu.

ALZHEIMER HAKKINDA HER ŞEY

ALZHEIMER'IN KÖTÜ ETKİSİ YÜZDE 19 AZALDI

152 hastanın bulunduğu bir gruba günde belli bir miktar E vitaminin bir başka formu olan alfa tokoferol verildi. Diğer grup ise plasebo etkisi yapan ilaçlar ile birlikte normal Alzheimer ilaçlarını almaya devam etti. Yaklaşık 2 buçuk yıl boyunca hastalar ilaçları kullandı ve vitamin kullananların Alzheimer'ın günlük hayatlarını etkileme oranının yüzde 19 azaldığı görüldü.

E VİTAMİNİ FAZLASI ZEHİRLEYEBİLİR

Ayrıca vitamin kullananlarda ölüm oranının da daha az olduğu görüldü. E vitamini kullananlar yüzde 7.3 kullanırken, plasebo alanlarda bu oran yüzde 9.4 oldu. Ancak E vitamini alırken dikkat çünkü E vitamini vücutta depolanan bir vitamin türü olduğundan aşırı doz alınması zehirlenmeye yol açabilir. HÜRRİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:03 Ocak 2014Yayınlanma Tarihi:08 Ocak 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.