Dünyanın korku saçan beş noktası

Seyahatin ufku genişlettiği, korkunun ise duyuları güçlendirdiği söylenir. İşte gezerken korku salan yerler.

Gezmek için macera ve korku dolu bir yer arayanlara nereleri tavsiye edersiniz sorusunun cevabı için Quora anket sitesine başvurduk. Tavsiye edilen tüyler ürpertici yerler arasında şu isimler vardı:

İNSAN KEMİKLERİYLE DOLU BUZUL GÖL

1942’de Hindistan’da Himalaya dağlarının 5000 metre yüksekliğinde yer alan Roopkund Gölü’nün etrafında insan iskeletleri bulunmuştu.

Yaz gelip de buzlar eridiğinde yüzlerce iskelet ortaya çıkıyor ve yerleşimin olmadığı bu kadar yüksek bir noktada bu kadar insanın ölümüne neyin yol açtığı bilinmiyordu.

Bu konudaki teoriler salgın hastalıklardan toprak kaymasına, ritüel intiharlara kadar gidiyordu.

2004’te bölgeye yapılan bir keşifte bazı ipuçları elde edildi. İskeletler 9. yüzyılda yaşamış olan 200-300 kişiye aitti ve iki gruba ayrılıyorlardı. Yüzükleri, mızrakları, deri ayakkabıları ve bambu sopaları yanlarındaydı. Kafataslarındaki kısa ve derin çatlaklar hepsinin aynı şekilde, yuvarlak bir cisimle kafalarına aldıkları darbelerle öldüğünü gösteriyordu.

Uzmanlar, bu insanların kriket topu büyüklüğünde yağan doluların kafalarına ve omuzlarına isabet etmesi nedeniyle öldükleri sonucuna vardı. Bölgede kutsal bir yeri ziyaret için yola koyulan ve onların eşyalarını taşıyan hamallardan oluşan bir gruptu bu. Bir vadide, sığınacak bir yer bulamayan bu insanlar grup halinde ölmüştü.

Bölgeyi yazın ziyaret edenler, göldeki buzlar eridiği için iskeletleri hala görebilir.

ÇINGIRAKLI YILAN ADASI

Brezilya’nın Ilha da Queimada Grande adası ziyarete kapalıdır. Sao Paulo eyaletine 33 km uzaklıktaki bu ada zehirli yılanlarla dolu.

Bölge halkı, 4000 mızrak başlı çıngıraklı yılanla dolu adaya Yılan Adası diyor. Nesli tükenmekle yüz yüze olan bu yılanlar deniz seviyesinin yükselmesi nedeniyle adada kaldı. Brezilya donanması 1920’lerde adayı ziyarete kapattı. Yarım metre uzunluğundaki bu yılanların zehiri öyle etkili ki kısa sürede böbrek yetmezliği, doku ölümü, beyin kanaması ve iç kanamaya yol açarak insanı öldürebiliyor.

KARA SIÇANLI TAPINAK

Hindistan’ın Karni Mata Tapınağı hem turistik hem de dini amaçlı gezilerin ilgisini çekiyor. Çünkü tapınak binlerce kemirgenle dolu.

Hindistan’ın kuzey batısındaki Racastan eyaletindeki Tar çölünde bulunan Sıçanlı Tapınak’ta

20 bin sıçan olduğu tahmin ediliyor.

Tapınağa tapınmak için gelenler onları “küçük çocuklar” adıyla anıyor. Efsaneye göre, Hindu tanrıça Karni Mata, üvey oğlu gölde boğulurken, ölüm tanrısı Yama’dan onu diriltmesini istiyor; bunun üzerine Yama, üvey oğul ve onun kastından olan herkesi sıçan şeklinde yeniden dünyaya getiriyor.

Sıçanlara süt, tahıl, hindistan cevizi ve özel hazırlanmış tatlılar sunuluyor. Sıçanların kemirdiği yiyeceklerin iyi şans getirdiğine inanan bazı insanların onlardan kalan artıkları yediği söyleniyor.

YERYÜZÜ CEHENNEMİ

1971’de bir Sovyet bilim grubu Türkmenistan’ın Karakum Çölü’nde petrol yatağı olarak düşündükleri bir yeri delmeye başladı. Aslında burası dev bir doğal gaz yatağıydı ve kampın ve cihazların üzerinde kurulduğu krater çöktü. Metan gazının yayılması korkusuyla teknik ekip krateri ateşe verdi. Dev alev topunun birkaç haftaya söneceği tahmin ediliyordu.

Bu olayın üzerinden 40 yıldan fazla zaman geçti. 70 metre çapa 30 metre derinliğe sahip krater bugün de yanmaya devam ediyor. Bölge halkı buraya “Cehennem Kapısı” adını verdi. Burası bugün de çok sayıda turist çekmeye devam ediyor.

HAYALET BEBEKLER ADASI

Kötü bir kaza yüzünden Meksika’nın Bebekler Adası’nın güzel bahçeleri kabuslara konu olur hale gelmiş.

Efsaneye göre, yıllar önce Mexico City’nin hemen dışında bir kanalda bir kız çocuğu boğulmuş. Daha sonra kanaldaki küçük adanın kıyılarına oyuncak bebekler vurmaya başlamış. Adanın bekçisi ise küçük kızı kurtaramamanın vicdan azabıyla bu bebekleri kızın anısına ağaçlara asmaya başlamış.

Nemli havanın, rüzgarın etkisiyle bu oyuncak bebeklerin kafalarının, kollarının koptuğu oldu. Bölge halkı bebeklerin küçük kızın ruhunu taşıdığına ve birbirine fısıldadıklarına inanıyor.
Kızın anısına bebekleri toplayan bekçi ise 50 yıl sonra aynı noktada boğulmuş olarak bulundu.

Yüzer bahçe olan bu adaya bekçinin öldüğü 2001’den beri yüzlerce turist akın etti. Kimileri kendi oyuncak bebeklerini getirip ağaçlara asarak bekçinin geleneğini devam ettiriyor.

BBC TÜRKÇE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:10 Şubat 2016Yayınlanma Tarihi:04 Şubat 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.