Dr. Hulki Müderrisler'den Üsküdar Üniversitesi'ne anlamlı bağış

İstanbul GATA ve Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde uzun yıllar başhekimlik yapan Dr. Hulki Müderrisler, 93 yıllık hayatı boyunca oluşturduğu şahsi kütüphanesini Üsküdar Üniversitesi'ne bağışlıyor.

Patoloji uzmanı olan ve yıllarca askeri hastanelerde görev yapan Müderrisler, hayırsever kişiliğiyle tanınıyor.

Dr. Hulki Müderrisler'den Üsküdar Üniversitesi'ne anlamlı bağışİçerisinde çok çeşitli kitapların bulunduğu dev bir kütüphaneye sahip olan Dr. Hulki Müderrisler'in kitapları artık Üsküdar Üniversitesi Kütüphanesi'nin en değerli eserleri arasında yer alacak.

Bağışla ilgili olarak Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ı üniversitedeki makamında ziyaret eden Dr. Hulki Müderrisler, bağış kararı almasında Üsküdar Üniversitesi'nin eğitime ve bilime verdiğini önemin etkili olduğunu söyledi.

Dr. Hulki Müderrisler'den Üsküdar Üniversitesi'ne anlamlı bağış 2Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın yıllar boyunca yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini ve en son nokta olarak kurduğu üniversiteyle bilime ve öğrenmeye tam destek verdiğini belirten Müderrisler, kütüphanesinin ilerleyen yıllarda emin ellerde gençleri aydınlatacağına emin olduğunu söyledi.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan da, bu değerli bağışın kendilerini çok gururlandırdığını ifade ederek Dr. Hulki Müderrisler'e teşekkürlerini iletti.

 Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:23 Ocak 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.