Dr. Fatih Yavuz: Acıyla yaşamayı öğrenmeliyiz

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü ve Psikoloji Kulübü PSİART'ın (Psikoloji Öğrencileri Araştırma ve Topluluğu) düzenlediği “Kabul ve Kararlılık Terapisi” etkinliğini konuğu Kabul ve Kararlılık Terapisi Uzmanı Dr. Fatih Yavuz’du.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, psikoloji bölümü öğrencilerin ilgisi büyük oldu.

Dr. Fatih Yavuz: Acıyla yaşamayı öğrenmeliyizYavuz, yeni ve güçlü bir yöntem olarak dünyada uygulanan ve İngilizce kısaltması ACT yani Acceptance and Commitment Therapy olan Kabul ve Kararlılık Terapisi konusunda derinlemesine bilgiler verdi.

“Şimdi gözlerimizi kapatıyoruz…”

Dr. Fatih Yavuz’un sunumu ile başlayan programda, Yavuz’un günlük hayatta karşımıza çıkan, anlık gelişen duygu değişimlerini tanımladı. Klinik davranış analizinin psikoterapide kullanılan bir şekli olarak ifade edilen Kabul ve Kararlılık Terapisi'nin yeni ama güçlü metodlarını ele alan Yavuz, küçük bir psikoterapi seansı ile bunu katılımcılara uygulamalı olarak gösterdi.
Daha sonrasında katılımcıların deneyimlerini dinleyen Yavuz, KKT’nin temel yapısına değindi.

“Acıyı kaldırıp atmıyoruz, onunla yaşamayı öğretiyoruz”

“İnsanların genlerinde acı denen bir olgu vardır. Hayatın bir parçasıdır aynı zamanda… Ve bundan kaçmak, üstünü örtmek acıyı yaşamanıza engel olmadığı gibi daha da gündeminize taşır ve durum içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Bu nedenle kaldırıp atmıyoruz, onunla yaşamayı öğreniyoruz.” diyen Yavuz, yine katılımcıların deneyimlerine başvurarak onlar üzerinden sunumuna farklı bir yön verdi.
Yaklaşık 2 saat süren eğlenceli seminerin ardından, Psikoloji Kulübü PSİART tarafından Dr. Fatih Yavuz’a bir teşekkür plaket takdim edildi.

 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:26 Şubat 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.