'Down kafe' açacaklar

Samsun Down Sendromlular Derneği tarafından Türkiye İş Kurumu (İşkur) Şubesi ile birlikte geliştirilen proje kapsamında 15 downsendromlu çocuğa garsonluk eğitimi verilmeye başlandı.

Samsun Down Sendromlular Derneği tarafından Türkiye İş Kurumu (İşkur) Şubesi ile birlikte geliştirilen proje kapsamında 15 downsendromlu çocuğa garsonluk eğitimi verilmeye başlandı.

down_sendrom6 ay sürecek olan kurs sonunda ’down kafe’ açacaklarını söyleyen Dernek Başkanı Muzaffer Altıntaş, "Downsendromlu çocuklarımızın istihdama kavuşmasını sağlayacağız" dedi. Samsun’da 8 ay önce kurulan Down Sendromlular Derneği, downsendromlu çocukların istihdam edilmesi için proje geliştirildi. İşkur ile ortaklaşa yapılan projeyle 15 downsendromlu çocuğa garsonluk eğitimi verilmeye başladı.

ÇOCUK GELİŞİMİ HAKKINDA HER ŞEY

6 ay sürecek olan kurs sonunda sertifika alacak olan çocuklar dernek tarafından açılacak olan ’Down Kafe’de çalışacak. Samsun Down Sendromlular Derneği Başkanı Muzaffer Altıntaş, "Derneğimize kayıtlı 70 downsendromlu çocuk var. Bunlar içerisinde 15 yaş üstü 15 çocuğumuza İş-Kur destekli garsonluk kursu veriliyor. Hedefimiz bir down kafe açıp bu çocuklarımızı istihdama kavuşturmak" dedi. Başkan Yardımcısı Özlem Yeşilyurt ise sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra ailelere de downsendromlu çocukların da iyi bir eğitim aldıklarında başarılı birer sporcu, iş hayatında önemli işler yapabilecek bireyler olduğunu düzenlenen seminerlerle anlattıklarını söyledi. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:12 Ocak 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.