Doktorlar kupa terapisi eğitimi

Halk arasında “hacamat” olarak bilinen, Sağlık Bakanlığı’nın da “tamamlayıcı tıp” olarak tanımladığı Kupa Terapisi eğitimleri Üsküdar Üniversitesi’nde başladı.

Doktorlara “kupa terapisi” eğitimi başladı.

uskudar_universitesi_kupa_tedavisi Halk arasında “hacamat” olarak bilinen, Sağlık Bakanlığı’nın da “tamamlayıcı tıp” olarak tanımladığı Kupa Terapisi eğitimleri Üsküdar Üniversitesi’nde başladı. Eğitime uzman doktorlar katılıyor. Davranış Bilimleri ve Sağlık alanında Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi’nde kupa terapisi eğitimlerine başladı. Üsküdar Üniversitesi bünyesinde kurulan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (GETIPMER) ve BİLHASDER tarafından ortaklaşa düzenlenen Kupa Terapi eğitiminin birinci ayağı 20-21 Şubat 2015 tarihlerinde gerçekleştirildi. Eğitimlerin ilkine  40’a yakın uzman hekimin katıldı. Eğitim programının ilk dersi ise Şırnak AKP Milletvekili Meclis Sağlık Komisyon Üyesi Dr. Mehmet Emin Dindar tarafından verildi. Dr. Dindar, eğitime katılan uzman doktorlara Sağlık Bakanlığı’nın tamamlayıcı tıpla ilgili yaklaşımına ilişkin bilgiler aktardı.uskudar_universitesi_kupa_tedavisi1 50 saat uygulamalı olarak verilecek derslere katılarak sertifika alacak hekimler, geleneksel ve tamamlayıcı tıp tedavisi kapsamında başvuran hastalarına bu tedavi yöntemini uygulayabilecek.

KUPA TERAPİSİ NEDİR?

Kupa Terapisi (Hacamat); sağlığı korumak veya hastalıklardan kurtulmak için vücudun belirli noktalarına veya ihtiyaç halinde hemen her yerine kupa kapatmaya ve kan almaya dayanan bir tedavi yöntemidir.

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:24 Şubat 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.