Doç. Dr. Bulunmaz, uluslararası medya kongresinde

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı, Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Bulunmaz, Antalya’da düzenlenen uluslar arası medya kongresine katıldı. Doç. Dr. Bulunmaz, ülkemizde teknolojiyle beraber değişen medyayı anlattı.

Antalya’da 20-23 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen 2. International Congress on Media Studies 2016’ya Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı, Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Bulunmaz da katıldı.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Berlin Beuth Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen kongrede oturum başkanlığı da yapan Doç. Dr. Bulunmaz, “Türkiye’de Medya Endüstrisi ve Ulusal Gazetelerin Basılı ve Elektronik Ortamdaki İçeriklerinin Haber Kavramı Üzerinden İncelenmesi” başlıklı sunum yaptı.

Doç. Dr. Bulunmaz, teknolojiyle beraber iletişim ve medya sektöründe önemli gelişmeler ve değişmeler yaşandığını belirterek “Gazetecilik ve haber kavramı da insanoğlunun bilgilenme, merak etme ve yeni bir şeyler öğrenme istediğinin sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Kamuoyunu bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve bunun sonucunda da konuya dikkat çekerek bir algı oluşturma amacını taşıyan gazetecilik, haberin oluşturulması ve kamuoyuna aktarılması sürecindeki her aşamada hedef kitlesinin beklentilerini ve profilini dikkate alarak içeriğini oluşturmalıdır” dedi.

Yeni medya ve iletişim teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte birçok farklı platformlardan ve son derece hızlı bir şekilde değişen bir içerikle okuyucuya/kullanıcıya ulaşan haberin, her geçen gün bu değişimini ve yeniliğini devam ettireceğini belirten Doç. Dr. Bulunmaz, “Gazetecilik sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin buna göre bir strateji oluşturmaları ve hem basılı gazetelerindeki hem de elektronik ortamdaki içeriklerini birbirlerini tamamlayacak şekilde kurgulamaları gerekmektedir” dedi.

Doç. Dr.  Bulunmaz, uluslararası medya kongresinde

ÜHA

 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:02 Mayıs 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.