Diz ağrıları tarihe karışıyor!

Çeşitli nedenlerle yürümeyi kısıtlayan sorunlara artık robotik cerrahi ile çözüm bulunabiliyor. Doç. Dr. Haklar, bu yöntemi ve avantajlarını sıralıyor.

DİZ AĞRILARI TARİHE KARIŞIYOR!

Dayanılmaz diz ağrıları özellikle ileri yaşlarda yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Ancak son dönemlerde oldukça popüler olan robotik cerrahi ile bu soruna çare bulunabiliyor. Robotik diz cerrahisi ile gerçekleştirilen ameliyat sonrasında dizlerde esneklik ve tam bükülebilirlik sağlandığını söyleyen Liv Hospital Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Diz Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Uğur Haklar, "Klasik yöntemlerle yapılan diz protezlerine göre hastalar çok daha erken ayağa kalkabiliyor, yürüyebiliyor. Robotik teknolojilerinin kullanılması ile yapılan ameliyatla, kişiye en uygun diz protezini uygulamak artık mümkün" diyor. Robotik diz cerrahisi MAKOplasty ile 0,1 mm gibi çok düşük bir hatanın bile fark edilebildiği ve çapraz bağlar korunarak uygulandı için dizlerin neredeyse normal dizden bir farkı kalmadığı aktarılıyor.

KEMİK YAPISINA ÇOK UYGUN!

Sistemin diğer özelliğinin de kullanılan protezlerin kemik yapısına çok benzemesi ve anatomik olması olduğunu belirten Doç. Dr. Haklar "Ameliyat sonrasında dizlerde esneklik ve tam bükülebilirlik sağlanıyor. Hastalar çok daha erken ayağa kalkıyor, yürüyor ve koşabiliyor" diye konuştu.

GÜNLÜK HAYATA HIZLICA GERİ DÖNÜŞ

Robotik diz cerrahisiyle yapılan diz protezleri, klasik diz protezi cerrahisi yöntemine göre daha hızlı iyileşme ve daha fazla hasta konforu sağlıyor. Hasta kısa sürede ayağa kalkıp günlük yaşamına geri dönebiliyor. Robotik diz cerrahisiyle uygulanan protezler daha erken hareket ve daha fazla bükülebilir dizler sağlıyor. Hastalar kısa sürede günlük yaşamına dönüyor.

TAKVİM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:28 Kasım 2015Yayınlanma Tarihi:27 Kasım 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.