Diyabette körlüğe jelli çare

Londra’dan müjdeli bir ‘iddia’ geldi: İleri derece diyabetin yol açtığı körlük, göze enjekte edilecek jel kıvamındaki ilaçla tarihe karışacak. İlaç, ileri yaşlardaki görme kayıpları için de kullanılabilecek.

Londra’dan müjdeli bir ‘iddia’ geldi: İleri derece diyabetin yol açtığı körlük, göze enjekte edilecek jel kıvamındaki ilaçla tarihe karışacak. İlaç, ileri yaşlardaki görme kayıpları için de kullanılabilecek. diyabetkorlukBilim adamları, dünyada yaklaşık 350 milyon insanın mustarip olduğu diyabetin uzun vadedeki sonucu körlüğü engelleyecek bir ilaç bulduklarını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama, Londra’da düzenlenen Avrupa Katarakt ve Refraktif Cerrahi Derneği Kongresi’nde geldi. İki dünya devi ilaç firmasının danışmanı Dr. Pravin Dugel, geliştirilen jel halindeki ilaç ile diyabetli hastalarda körlük oluşumunun engelleneceğini savundu. Dugel, özetle şunları söyledi: “Diyabetin yol açtığı körlüğün en önemli nedeni, göz damarlarındaki kanama. Doku bu nedenle retinaya yapışıyor ve bir süre sonra yırtıklar oluşuyor. Yeni geliştirilen jel ise, göze enjekte edilerek, dokunun retinaya yapışmasını erken dönemde önleyerek körlüğü engelliyor.”

TEK ENJEKSİYONDA ÇÖZÜM

İlacın sadece diyabetli hastalarda değil, yaşlılıkta neredeyse herkesin karşılaştığı ileri derece görme sorununu da çözeceğini iddia eden Dugel, ilacı şöyle anlattı: “Bu jel ilaç göze enjekte edildiğinde, retinayı çekiştiren dokulara gidiyor ve hücreler bir kaç ay içinde iyileşiyor.Bin hasta üzerinde çalışma yapıldı. Hastaların yüzde 50’sinin tek bir enjeksiyon ile tedavi olduğunu gördük. Uygulama ile hastanede yatmak da tarih olacak.” HÜRRİYET  

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:16 Eylül 2014Yayınlanma Tarihi:18 Eylül 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.