Disleksi'ye (Öğrenme bozukluğu) dikkat!

Aileler dikkat! Disleksi (Öğrenme bozukluğu), zamanında müdahale edilmezse, çocuğun bütün hayatını alt üst ediyor.

Aileler dikkat! Disleksi (Öğrenme bozukluğu), zamanında müdahale edilmezse, çocuğun bütün hayatını alt üst ediyor.

Haber4İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Abalı, "Öğrenme güçlüğü, zamanında müdahale edilmezse, çocuğun bütün hayatını alt üst ediyor" dedi. Öğrenme güçlüğünün, çok sık karşılaşılan bir problem olduğunu belirten Doç. Dr. Abalı, şöyle devam etti:

DİSLEKSİ (ÖĞRENME BOZUKLUĞU)İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

"Bu probleme zamanında müdahale edilmezse, uygun tedavilerle yönlendirilmezse, çocuğun bütün hayatını alt üst ediyor. Özellikle ders başarısızlığına yol açıyor. Derslere karşı ilgisizlik, okuma güçlüğü, öğrenme isteksizliği, derslerde tam zekasını yansıtamama ve okulla ilgili sorunlara neden oluyor. Çocuk, zamanla okuldan soğuyup kopabiliyor. Bu sorunun erken tespit edilmesi ise çok iyi sonuçlar veriyor. Anne ve babalar, çocuklarındaki bu sorunu genellikle çocukları ilköğretime başladığı zaman fark edebiliyorlar. Anne babalar, çeşitli yollarla çocukları okula başlamadan önce bu sorunun farkına varabilirlerse, o zaman bu problemin şiddetini azaltmış olabiliyor. Bu nedenle anne babaların çok dikkatli olması gerekiyor." Doç. Dr. Abalı, öğrenme güçlüğü problemini önlemek için çeşitli eğitim programları önerdiklerini ifade etti. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:29 Aralık 2011Yayınlanma Tarihi:31 Aralık 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.