Diş ameliyatları artık daha konforlu olacak

Diş ameliyatları sanal gerçeklik gözlükleriyle daha konforlu olacak.

Sanal gerçeklik gözlükleri diş ameliyatı olan hastaların streslerini ve acılarını azaltıyor 

İngiltere'deki bilim insanları dişçi koltuğundaki insanlara sanal gerçeklik gözlüğü takmanın bu kişilerin diş ameliyatı sırasındaki stres seviyesini azalttığını ortaya çıkardı.

Environment and Behaviour Jornal'da yayınlanan araştırmaya göre bu yöntem bazı kişilerin dişçi korkusunun üstünden gelmek için bile kullanılabilir.

University of Plymouth'taki araştırma ekibinden Sabine Pahl, "Doğal mekanlara giden insanların stres seviyesinin düştüğünü biliyoruz. Biz de doğayı en stresli ortamlardan birine getirmenin bir faydası olabilir mi diye düşünerek bu araştırmayı yaptık" dedi.

Deneylerde kent ortamı gösterilen kişilerin diğerleri kadar rahatlamadığı da fark edildi. Plymouth yakınlarındaki Wembury sahili, yazılımcılar tarafından sanal gerçeklik gözlüğü için baştan yaratıldı.

BBC'ye konuşan Pahl, "Sanal gerçeklik gözlükleriyle kendilerini doğada hisseden bireylerde acının çok daha düşük olduğunu gördük. Kent ortamını gören kişilerin acı seviyesi ise sanal gerçeklik kullanmayan deneklerle neredeyse aynıydı."

Araştırmada kullanılan diş hekimi Melissa Auvray de, insanların dişçi sandalyesindeki streslerini ve korkularını azaltmak için kullanılabilecek her yöntemin denemeye değer olduğunu söyledi.

BBC TÜRKÇE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:21 Haziran 2017Yayınlanma Tarihi:20 Haziran 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.