Dikkat eksikliğini eskrimle aştı

İzmir'de, annesinin yönlendirmesiyle dikkat eksikliğini eskrimle yenen kız çocuğu, hem bu sporda hem de derslerinde başarıyı yakaladı.

İzmir'de, annesinin yönlendirmesiyle dikkat eksikliğini eskrimle yenen kız çocuğu, hem bu sporda hem de derslerinde başarıyı yakaladı.

calisma_saatleri_dikkatİzmir'de, annesinin yönlendirmesiyle dikkat eksikliğini eskrimle yenen kız çocuğunun, hem bu sporda hem de derslerinde başarıyı yakaladığı bildirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasına göre, kızı İdilsu'nun dikkat eksikliği sorunu için çözüm arayan anne Şeyda Arık, internetteki araştırmasında eskrimin bu problemin çözümünde yardımcı olabileceğini öğrendi. Bunun üzerine kızını İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eskrim takımına kaydettirilen 12 yaşındaki İdilsu Arık, geride kalan 4 yılda katıldığı 5 turnuvanın 3'ünde madalya kazandı, dikkat eksikliği nedeniyle düşük olan not ortalamasını da 95'e yükseltti. İdilsu Arık, ilk başlarda oyun olarak gördüğü eskrimde "milli forma" hayli kurmaya başladığını belirterek, "Eskrim sayesinde dikkatim arttı, derslerim iyileşti. Aynı zamanda sosyal çevrem de arttı. Ders ortalamam 95'e çıktı. Yıldız Milli Takım seçmeleri için haftanın 5 günü antrenman yapıyorum. İlk hedefim Milli Takım, sonra da olimpiyatlara katılmak" dedi. Anne Şeyda Arık da sporun getirdiği disiplinle kızının derslerinde başarısının arttığına dikkati çekerek, "Tüm ailelere, çocuklarını spora yönlendirmelerini tavsiye ediyorum" görüşünü bildirdi. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:20 Temmuz 2015Yayınlanma Tarihi:22 Temmuz 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.