Çocukluk aşkımı unutamıyorum

Çocukluk aşkımı unutamadım şimdi o evli yaklaşık 6 aydır panik atak yaşıyorum devamlı bir ölüm korkusu kalp krizi geçirecek gibi hissediyorum.

SORU Bir aydır kendimi sürekli çok stresli ve sıkıntılı hissediyorum etrafımdaki her şeye çok kafa takmaya başladım, bu stresten dolayı bazen karnımda ağrı hissediyorum ve saçlarım çok dökülüyor: Ne yapabilirim kendimi nasıl rahatlatabilirim.

CEVAP Stres, bir zorlanma ile ortaya çıkan durum ve belirtileri gösterir. Herhangi bir nedene bağlı olmayan sıkıntı anksiyete kavramıyla anlatılır. Burada ayrım yapmadan söylersek, stres hemen her organımızı veya sistemimizi etkiler. En çok etkilediği organlarımız kalp, mide ve deridir. Deri ile sinir sistemi aynı kökten ayrışarak geliştiği için, stres saçlı veya saçsız derimizi de etkiler. Stresle baş etmede ilk yapılacak olan, stresin farkına varmak ve özelliklerini belirlemektir. Daha sonra stresle baş etme teknikleri uygulanır. Sizin "her şeyi kafanıza takmanız" stresle baş edememenin bir sonucu olabileceği gibi, obsesif kompulsif bozuklukla da ilgili olabilir. Bunların ayrımı ve tedavisi için bir psikiyatristten yardım almanız uygun olur.

SORU Çocukluk aşkımı unutamadım şimdi o evli yaklaşık 6 aydır panik atak yaşıyorum devamlı bir ölüm korkusu kalp krizi geçirecek gibi hissediyorum.

CEVAP İlk aşklar veya "çocukluk aşklarını unutmak güçtür. Adı üstünde, "çocukluk aşkı" olduğu için öyle bırakmak doğru olur. Büyüdünüz, geliştiniz, duygularınız ve düşünceleriniz değişti; "çocukluk aşkı" da yalnız zihninizde kalabilir. Panik nöbetinin ve panik bozukluğunun tedavisi vardır. Durumunuzun bunlara uyduğunu düşünüyorsanız, bir psikiyatrist yardımcı olacaktır.

SORU Eşim çok agresif iyiyken iyi kötüyken çok kötü ortasını bulamıyor, psikolojik destek alsın istiyorum ama kabul etmiyor.çok fazla küsme huyu var çok olduğu kadar da yatışana kadar düşman gibi görüyor beni yeri geliyor 1 hafta konuşmuyor benimle, boşanmayı düşünüyorum ama karar verdiğim zaman engelliyor, normale dönüyor ama en fazla bir hafta sürüyor. Çok bencil onu tanıyamıyorum zaman zaman çok çirkinleşiyor beni bilgilendirirseniz sevinirim.

CEVAP Eşinizin genç yaşta ve evliliğinizin yeni olduğunu tahmin ediyorum. İnsanları tanımak sanıldığından daha güçtür ve çok zaman alır. Bunun için iyi ve kötü olayları birlikte yaşamak, birlikte uzun yıllar geçirmek gerekebilir. Evliliğin üçüncü, beşinci yılında bile eşler birbiri hakkında yeni şeyler öğrenebilmektedir. İçinde bulunduğunuz durum eşinizin kişilik yapısıyla ilgili görünüyor. Tutum ve davranışlarındaki değişmelerin, düşman gibi görmesinin, konuşmamasının, bencilliğinin, geçici olarak iyi olmasının bir uzman tarafından ele alınması gerekir. Bunların belli bir düzene sokulması, dengenin sağlanması biraz zaman alacaktır. Yardım almak istememesi bir engeldir, fakat siz birlikte iyi gitmeyen şeyleri düzeltmek için birlikte psikiyatriste gitmeyi önerirseniz, kabul edebilir.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:17 Şubat 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.