Çocuklarının yanında uyuyan babalar dikkat!

Çocuklarının yanında uyuyan babaların erkeklik hormonu testosteron seviyesinin düştüğü belirlendi.Çocuklarının yanında uyuyan babaların erkeklik hormonu testosteron seviyesinin düştüğü belirlendi. Notre Dame Üniversitesi'nden Lee Gettler ve ekibi, çocuklarıyla aynı  yerde, aynı odada ya da onlardan ayrı uyumanın testosteron seviyesiyle  bağlantısını inceledi.

ÇOCUK GELİŞİMİ HAKKINDA HER ŞEY

Filipinler'de 362 babanın katıldığı araştırma sonunda bilimadamları,  çocuklarının yanında uyuyan babaların testosteron seviyesinin büyük oranda  düştüğünü gördü.

ÇOCUĞUNUZLA DOĞRU İLETİŞİM KURUN

Araştırma "PLoS ONE" dergisinde yayımlandı. Konuyla ilgili daha önce yapılan bazı araştırmalar, çocuk sahibi olan  erkeklerin testosteron seviyesinin azaldığını göstermişti. Bilimadamları, birçok hayvan türünde olduğu gibi insanlarda da bebeğin  dünyaya gelmesinden sonra vücudun testosteronun üretimini azalttığını, bu sayede  erkeklerin biyolojik olarak çocuğuna bakmaya programlandığını belirtmişti. AFP

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:06 Eylül 2012Yayınlanma Tarihi:21 Eylül 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.