Çocukların öz güvenini geliştiren spor

Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, oryantiringin çocukların öz güveninin gelişmesine önemli katkı sağladığın belirtti.

Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, oryantiringin çocukların öz güveninin gelişmesine önemli katkı sağladığın belirtti. Çolakoğlu, doğada harita ve pusula yardımıyla yön ve hedef bulma sporu olan oryantiringin Avrupa'da 100 yıldır yapıldığını, Türkiye'de ise yeni bir spor olduğunu söyledi.

cocukozgvenOryantiringin Türkiye'de daha çok askeriyede yapıldığını dile getiren Çolakoğlu, 2000'li yıllarda sivile geçmesiyle hızlı bir şekilde geliştiğini kaydetti.

ÇOCUK GELİŞİMİ HAKKINDA HER ŞEY

Askeri personelin emeği, katkılarının yadsınamayacağını vurgulayan Çolakoğlu, "Genelkurmay Başkanlığımız da tam destek veriyor. Organizasyonlarımızda görev alan personelimizin çoğu asker kökenli ya da askeri personel. Teknik bilgi seviyeleri de çok yüksek. Büyük özveriyle sivildeki arkadaşlarımızı yetiştiriyorlar" dedi.

"ACABA GERİ DÖNEBİLECEK Mİ" ENDİŞESİ SON BULUR Çolakoğlu, oryantiring sporunda sporcunun doğayla mücadele ettiğini anlatarak, özellikle bu sporu yapan çocuk ve gençlerde öz güvenin geliştiğini ifade etti.

İnsanların çocuğunu bakkala gönderince "Acaba geri dönebilecek mi" diye sürekli tereddüt yaşadıklarını belirten Çolakoğlu, şöyle konuştu: "Gerekli güvenlik önlemlerini alarak 10-12 yaşındaki çocuklarımızı araziye gönderiyoruz. Çocuklar ormanda çok rahat yarışma parkurunu tamamlayıp geliyor. Müthiş bir öz güven oluşuyor. Bunu başka şekilde sağlamanız mümkün değil. Önce çocuklar başlıyor, devamında anne ve babaları da geliyor. Aileler yarışırken, onlardan 'Anneanneleri de getirin' diye rica ederim. Onlar da yarışabilir. Bu sporun yaşama kesinlikle katkısı var."

DÜNYA ŞAMPİYONASI ANTALYA'DA YAPILACAK

Oryantiringin Türkiye'de hızlı bir ivme kazandığını dile getiren Çolakoğlu, 2012 yılında okul sporları arasına girerek 3 bin 500 sporcuya ulaştıklarını söyledi. Çolakoğlu, bu yıl ise 10 bin sporcuya ulaştıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti: "2015 yılında Okul Sporları Liselerarası Dünya Şampiyonasına Antalya'da ev sahipliği yapacak. Oryantiringin yaygınlaştırılması, sürekliliğinin sağlanabilmesi için mutlaka okullara girilmesi gerektiğini düşünüyorum. Branş olarak bunu gerçekleştirdik. Devamında da üniversitelerin beden eğitimi ve spor yüksekokulu bölümleriyle işbirliğimiz var. Orada bu branşla ilgili eğiticilerin yetiştirilmesi ve okullardaki çocuklardan sporcu kaynakları yaratılmasını istiyoruz." A.A


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:19 Kasım 2014Yayınlanma Tarihi:20 Kasım 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.