Çocukların gözünden 10 kritik hata

Hep büyükler olarak bizler; çocukları anlatıyoruz ve neler yapmaları gerektiğini söylüyoruz da; hiç çocuklarımızı yani çocukların gözünden kendimizi dinliyor muyuz?

Hep büyükler olarak bizler; çocukları anlatıyoruz ve neler yapmaları gerektiğini söylüyoruz da; hiç çocuklarımızı yani çocukların gözünden kendimizi dinliyor muyuz?

ÇOCUĞUNUZLA DOĞRU İLETİŞİM KURMANIN YOLLARI

EBEVEYNLERİN 10 KRİTİK HATASI

cocuklaringozunden- Zaman zaman söyledikleri ve yaptıkları birbirine uymuyor. Yapma diyorlar, ama kendileri yapıyorlar. - Bizlere güvenmiyorlar, fazlasıyla korumacı davranıyorlar. - Gereğinden fazla kurallar ile yaşamımıza ve düşüncelerimize sınırlar getiriyorlar. - Bizleri; gelecek, kariyer gibi seçimlerde özgür bırakmıyorlar. - Geçmişte yapamadıkları hayallerini ve gerçekleştiremediklerini, bizlerin yapmasını istiyorlar. - Bizlerin kendilerinden farklı karakter, kişilik ve değerlere sahip olabileceğimizi kabullenemiyorlar. - Özellikle ailenin küçük erkek çocuğu isek, ya da babasız bir ailenin tek erkeği isek, annelerimiz bizleri küçük kocaları olarak büyütüyorlar. - Her şeyi bizler adına düşünüp, hazır çözümleri önümüze koyarak, bizleri yetkinsiz kılıyorlar. - Yani bize balık tutmayı öğretmiyor, önümüze hazır balık koyuyorlar. - Sadece maddi ihtiyaçlarımızı karşılayarak, anne-babalık görevlerini yerine getirdiklerini düşünüyorlar. - Kendilerinin deanne-babalarından istedikleri şekilde göremedikleri sevgiyi, bize de göstermekte zorlanıyorlar. MİLLİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:01 Nisan 2015Yayınlanma Tarihi:04 Nisan 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.