Çocuklarda sosyal uyum sorunu

Davranış Bilimleri ve Sağlık alanında Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, 9-12 yaş grubunda sosyal uyum sorunu yaşayan çocuklara yönelik bir eğitim programı düzenliyor.

Gökkuşağı Projesi adı altında düzenlenecek programda psikolojik sağlamlık ve yaşamsal beceri sağlanması hedefleniyor. Gökkuşağı Projesi adı altında düzenlenecek eğitim programı ile 9-12 yaş grubunda sosyal uyum sorunu yaşayan çocuklar katılabilecek. Empati ve özdenetim gibi becerilerin kazandırılmasının hedeflendiği programda bu kavramlar çeşitli Oyun ve aktivitelerle pekiştirilmeye çalışılacak. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi’nde gerçekleştirilecek eğitimler 10 hafta boyunca (10 oturum - 10 saat) Perşembe günleri saat 18.00-19.00 arasında yapılacak. Oturumlar bir terapist ve bir co-terapist eşliğinde haftada bir kez 1 saat (30+30 dk) olarak düzenlenecek. Her oturum, oturum başlığını hedefleyen power- point sunumları, drama etkinlikleri ve beceri pekiştirmeye yönelik aktiviteler içerecek şekilde planlanacak. Eğitim programı kapsamında “Temel iletişim becerileri”, “Duyguları tanıma”, “Duygu-düşünce-davranış döngüsü”, “Empati”, “Özdenetim”, “Girişkenlik”, “Problem çözme”, “İlişki yönetimi” ve “Grubun parçası olma” başlıklarında birçok becerinin kazandırılması planlanıyor. Bahar mutluluğunu yaşatmak için bir çiçek yeter. MİLLİ


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:25 Mart 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.