Çocuklarda horlama davranış bozukluğuna neden olabilir

Hiperaktivite, depresyon ve dikkatsizlik küçük çocuklarda genelde uzun ve sesli horlamayla ilişkili. Çocuklarda horlama davranış bozukluğuna neden olabiliyor.

Hiperaktivite, depresyon ve dikkatsizlik küçük çocuklarda genelde uzun ve sesli horlamayla ilişkili.  Çocuklarda horlama davranış bozukluğuna neden olabiliyor.

Sonuç araştırma yazılarını Pediatrics dergisinde yayımlayan Amerikalı bilim insanlarına ait. Horlamak, kolay tedavi edilebilir solunum sorunlarına işaret edebilir. Dikkate alınmadığı zamansa davranış bozuklukları ortaya çıkabilir (Dean Beebe, Cincinnati Çocuk Hastanesi).

ÇOCUĞUNUZ DEPRESYONDA OLABİLİR

Horlamanın nedeni, şişkin bademcik, polip, burun/boğaz iltihabı veya daralmış burun/gırtlak bölgesi olabilir. Bu nedenlere bağlı olarak uyku düzeni bozulur ve uyanık olma durumu çoğalır. Horlayan çocuklar yatakta huzursuz ve hareketlidirler.

ÇOCUĞUNUZDA DAVRANIŞ SORUNLARI MI VAR

Amerikalı bilim insanları, altı, on iki, yirmi dört ve otuz altı aylık olan üç yüz elli küçük çocuğu incelerken, annelerinden uyku alışkanlıkları ve genel davranış durumları hakkında bilgi edinmişler. Sonuçlara göre haftada en az iki kez sesli bir şekilde horlayan iki ve üç yaşındaki çocuklarda ortalamanın üzerinde davranış problemleri görülmekte. Araştırmacılar bu nedenle horlayan çocukların doktora gösterilmesini ve uzun süreli emzirmenin teşvik edilmesini öneriyor. CUMHURİYET BİLİM TEKNOLOJİ EKİ

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:31 Ağustos 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.