Çocuklara önemli çağrı

Uzmanlar uyarıyor: Kahvaltısız çıkmayın, çantanızdan meyveyi eksik etmeyin" dedi.

Uzmanlar uyarıyor: Kahvaltısız çıkmayın, çantanızdan meyveyi eksik etmeyin" dedi.

cocukmeyveAntalya Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli eğitim Müdürlüğü işbirliğinde çocuklara kahvaltının önemini anlatmak amacıyla ilkokullarda ’Kahvaltımı Yaptım Meyvem Çantamda’ etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan sınıflarda öğrenciler ziyaret edilip, kahvaltının önemi hakkında bilgi verildi. Ardından öğrencilerle birlikte sınıflarda hep beraber kahvaltı yapılıp meyveler yenildi.

 ÇOCUK GELİŞİMİ HAKKINDA HER ŞEY

KAHVALTI İHMAL EDİLİYOR

Dr. Ayşe Çakır Çelik, müdür yardımcısı Tahir Türkmen, diyetisyen Seda Demir ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Recep Yıldız, etkinlik kapsamında Muratpaşa ilçesindeki Emel-Sevgi Taner İlkokulu ile Kepez’deki Cengiz Topel İlkokulu’nu ziyaret etti. Ziyarette öğrencilere okula gelirken kahvaltı yapıp yapmadıkları soruldu. Bazı çocuklar, okula geç kalmamak için kimi günler kahvaltı yapmadıklarını, okulda birşeyler atıştırdıklarını söyledi. Dr. Ayşe Çakır Çelik ise mutlaka her öğrencinin evinde kahvaltı yaptıktan sonra okula gönderilmesi gerektiğini söyledi.

UYKU AĞIR BASMAMALI

İlkokulun ilk yıllarında annelerin ya da babaların çocuklarına kahvaltı yaptırmak için erken saatte büyük bir hevesle kalktığını belirten Dr. Çelik, "Ancak çocuk biraz büyüyünce anne ya da babalar yataktan kalkmak istemiyor. Çocuğuna ’Sen bir şeyler atıştır git’ diyor. Ya da cebine harçlık koyup ’Dışarda karnını doyur’ diyor. Bu da dengesiz ve sağlıksız beslenmeyi beraberinde getiriyor. Çocuklarımızın zihnen gelişebilmesi için fiziken yeterli olmaları gerekiyor. Fiziki yeterlilik de kahvaltıdan geçer mutlaka. Anne ve babaya mutlaka bunu anlatmak lazım" dedi.

DENGESİZ BESLENMEYE YOL AÇIYOR

Bazı çocukların evde kahvaltı yapmamak için direndiğini de anlatan Dr. Çelik, şöyle devam etti: "Çocuklarımız belki kahvaltı yapmamak için direnç gösterecektir. Çünkü çok erken saatlerde kakıp okula gitmek zorunda kalıyorlar. Mutlaka çocuklarımıza Sabah kahvaltılarını hazırlayıp onları ikna etmek gerekir. İkna olmuyorlarsa harçlık vermek yerine yanlarına koyabileceğiniz küçük bir yumurtalı, peynirli ya da domatesli sandviç, mevsim meyvesi alsınlar. Böylece çocuklarımız hem daha az maliyetle daha sağlıklı gıda almış olurlar. Bunu yapmadıkları takdirde çocuklarımız dengesiz ve sağlıksız beslenmiş olur." MİLLİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:30 Eylül 2014Yayınlanma Tarihi:02 Ekim 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.