Çocuklar için 3G teknolojisi

Teknoloji çocukların dostu mu, düşmanı mı?

Teknoloji çocukların dostu mu, düşmanı mı?

internetTabletler, akıllı telefonlar bir yandan hayatımızı kolaylaştırıyor ve bilginin kapılarını sonuna kadar açıyor ama bir yandan da endişe veriyor. Çünkü artık çocukların en büyük eğlencesi teknoloji! Resimlerini parmaklarını dokunmatik ekranda gezdirerek boyuyor onlar, kitaplarını App Store'dan indiriyor... Arkadaşlarıyla sosyal ağlardan her an iletişim halindeler, birçoğunun odasında bilgisayarı ve televizyonu var elbette ve en küçük yaştakiler bile dijital ortamı oyuncaklara tercih ediyor. Peki teknoloji çocukların dostu mu, düşmanı mı?

ÇOCUĞUNUZU İNTERNET BAĞIMLILIĞINDAN KURTARIN

Bu soruya cevap vermek imkansız aslında. Çünkü artıları da fazla, eksileri de... En büyük artısı bilgiye ve bilgi kaynaklarına kolayca ulaşıyor, merak ettikleri soruların cevaplarını tek tıkla bulabiliyor olmaları... Üsküdar Üniversitesi NP İstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi'nden Psikolog Eda Yavaş, teknolojinin çocukların yaşamındaki artıları hakkında şunları söylüyor: "İnternet, bilgisayar, sosyal ağlar, bilgisayar oyunları gibi teknoloji kullanımı, sınırlarını aşmadığı sürece, çocukların dikkat, konsantrasyon, bilişsel gelişim, planlama ve problem çözme yeteneği gibi becerilerinin gelişmesine imkan sunuyor. Bunun yanında araştırmalar bilgisayar oyunlarının çocukların hayal gücünü geliştirdiğini, internet kullanımının araştırma konularında zaman kazanımı sağladığını ve sosyal ağların da daha kolay ilişkiler kurmaya yardımcı olduğunu kanıtlıyor." Ama tüm bu artıların yanında teknoloji bağımlılığı gibi büyük bir risk var ortada ve bir de internetin sonsuz dünyasında onları bekleyen hiç hoş olmayan içerikler... Siz de çocuğunuzun teknoloji kullanımıyla ilgili endişeler yaşıyorsanız, 3 G'ye dikkat edin! Bebeğimle Elele Dergisi/EKİM 2013

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:24 Ekim 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.