Çocukken suistimale uğramak beyinde iz bırakıyor

Bilim adamları, çocukken suistimale uğramanın sadece ruhsal izlere neden olmadığını, beyinde de değişikliğe sebep olduğunu buldu.

Bilim adamları, çocukken suistimale uğramanın sadece ruhsal izlere neden olmadığını, beyinde de değişikliğe sebep olduğunu buldu.

Haber1Alman Münster üniversitesi bilim adamları, sonuçları Biological  Psychiatry dergisinde yayımlanan araştırmalarında, çocukluğunda suistimale  uğramış yetişkinlerin beyinlerinde korku merkezinin fazla faal, beynin bazı  bölümlerinin ise normalden daha küçük olduğunu tespit etti. Bilim adamları, psikolojik açıdan sağlıklı 148 kişi üzerindeki  araştırmalarında, yüzünde kızgınlık veya korku ifadeleri taşıyan insanların  fotoğraflarını gösterdi. Çocukken suistimal edilmiş deneklerde bu fotoğraflara bakarken, beynin,  özellikle korkudan sorumlu olan amigdala bölümünde aşırı faaliyet gözlemlendi. Psikiyatrist Udo Dannlowski, sağlıklı yetişkinlerde, çocukluktaki  suistimal ile amigdala bölgesi arasındaki bu bağın ilk kez ispatlandığını  belirtti. ÇOCUK RUH SAĞLIĞI İÇİN HER TÜRLÜ BİLGİYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN Bilim adamları, araştırmalarının ikinci bölümünde de belirli beyin  bölgelerinin büyüklüğüne baktı. Çocukken suistimale uğrayanlarda hipokampus ve  frontal lobda küçülme olduğu tespit edildi.  REUTERS

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:12 Aralık 2011Yayınlanma Tarihi:14 Aralık 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.