“Çocuğum çok içine kapanık”

Üsküdar Üniversitesi NPSUAM Feneryolu Polikliniği’nden Prof. Dr. Orhan Doğan, ruh sağlığınızla ilgili sorularınızı cevaplandırıyor…

sorulariniz cevaplarimiz cocukta depresyon cocuk aile iletisimi 0 6 yas gelisimi ve egitimi  Çocuğum çok içine kapanık

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN…

TAKINTILARLA İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN…

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN…

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN…

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN..

sorulariniz cevaplarimiz cocukta depresyon cocuk aile iletisimi 0 6 yas gelisimi ve egitimi  Çocuğum çok içine kapanıkSORU
Ben 2 yıllık evliyim ve evlenmeden önce annemi akciğer kanserinden kaybettim. 8 yıl önce de babamı kaybettim ve şu anda evliliğim çok kötü durum da sinirlendiğim zaman elim kolum uyuşuyor.
CEVAP
İnsanların en yakınlarını kaybetmesi elbette çok önemlidir ve bunun olumsuz etkileri görülecektir. Anne-babayı ve onların desteklerini kaybetmeye alışmak için zaman gerekir. Kişiye göre değişmekle birlikte, sizin alışmanız açısından yeterince zamanın geçtiği söylenebilir. Sinirlendiğiniz zaman kolunuzun uyuşması evliliğinizle ilgili sorunlarınıza bağlı olabilir. Genel olarak söylersek, bu tür belirtiler sıkıntıya, strese bağlı olabilir. Bunun giderilmesinde sorunun çözümlenmesi, stresle baş etmenin artırılması yararlı olur.

SORU
Merhaba sorum şu. 16 yaşındaki kızım çok içine kapanık. Evde agresif bir kişi. Dışarıda çok çekingen.psikolojik yardım alması gerekiyor mu? Sosyalleşmesini nasıl sağlayabilirim şu ortama rağmen .
CEVAP
Gençlik döneminde duygularda, düşüncelerde ve davranışlarda iniş-çıkışlar görülebilir. Anne-babayla çatışma yaşanabilir, başkaldırı görülebilir. Dışarıda çekingen olmayı da birlikte düşününce, durum daha önemli olabilir. Bu belirtiler her zaman bir hastalığı göstermemekle birlikte, kızınızın durumunun bir çocuk ve ergen psikiyatristi tarafından değerlendirilmesi kafanızdaki soru işaretlerini giderecektir.

SORU

Ben askerden gedikten sonra çok sinirli insanların bazı laflarına tahammül edemeyen hemen sinirlenen sıkılan biri oldum artı annemi çok kırıyorum. Küfürbaz biri oldum.
CEVAP
Yakınmalarınız askerlikten sonra başladığı için, önce onu gözden geçirmek gerekir. Askerlik yapmanın kişinin yaşamına düzenli olmak, sorumluluk almak gibi olumlu özellikler kattığı düşünülür. Öte yandan askerlikteki sıkı kurallar, emirlere uyma zorunluluğu, disiplin, orada yaşanan olaylar gibi özellikler bazı kişilerde olumsuz etki yapabilmektedir. Bu durum kişilik yapısıyla da ilgilidir. Yaşadığınız değişikliklerin hangi konularda, kimlere karşı, nerede, nasıl ortaya çıktığını belirledikten sonra, neden olduğu bulunmaya çalışılmalıdır. Bu belirtiler yaşamınızı ve insan ilişkilerinizi olumsuz etkilediği için bir psikiyatristle görüşmeniz yararlı olacaktır.

SORU SORMAK İÇİN TIKLAYIN…

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN…

ÇOCUĞUM ÇOK İÇİNE KAPANIK

OĞLUM ŞİZOFRENİ NE YAPMALIYIM

KENDİMİ ÇOK GERGİN HİSSEDİYORUM

İSTEMEDEN YALAN SÖYLÜYORUM

İNSANLARA HİÇ GÜVENİM YOK

ÖLÜM KORKUSU YAŞIYORUM

ÇOK GENCİM AMA ÇOK UNUTKANIM

KONUŞURKEN GÖZLERE BAKAMIYORUM

ERKEN BOŞALMA SORUNUM VAR

NİŞANLIMA KARŞI İÇİMDE SEVGİ YOK

OBSESİF KOMPULSİF HASTALIĞI İÇİN NELER YAPILABİLİR

KAYINVALİDEM HAYATI ZEHİR EDİYOR

SÜREKLİ MUTSUZ VE HUZURSUZUM

EŞİME GÜVENMİYORUM

VAJİNİSMUS TEDAVİSİ OLDUM AMA…

SEVDİKLERİMİ KAYBETME KORKUSU YAŞIYORUM

BEN KİMİM DİYE SORGULUYORUM

OĞLUM KARDEŞİNİ ÇOK KISKANIYOR

SÜREKLİ BAŞIM AĞRIYOR

AŞIK OLDUĞUM KİŞİ EVLİ ÇIKTI

ÇOK ÇABUK HEYECANLANIYORUM

SEVEREK EVLENDİM AMA ÇOK MUTSUZUM

ANNEM ÇOK ÜSTÜME GELİYOR

EŞİMİ SEVMİYORUM AMA BOŞANAMIYORUM

DEPRESYONDAYIN NE YAPMAM GEREKİR

ÇOK AŞIRI KISKANCIM

ERKEN BOŞALMA SORUNUM VAR

Bu yazı 438 kez okundu

Benzer Yazılar:

Yorum Yok

Bu yazıya bir yorum yazan ilk kişi olabilirsiniz!

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*


9 + = 18

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>