Çocuğunuzda olması gereken 10 beceri

İşte çocuğunuzda olması gereken 10 ‘teknolojik’ beceri.

İşte çocuğunuzda olması gereken 10 ‘teknolojik’ beceri. Çocuğunuz bütün günü bilgisayar başında geçiriyor olabilir ancak örneğin derste sunum için bu teknolojiden ne kadar yararlanabiliyor? İçinde yaşadığımız çağda bilgisayara hâkim olmak büyük bir gereklilik. Çocukları teknolojiyle daha da fazla iç içe olacakları bir gelecek bekliyor. Bu nedenle temel yeterliliklerin şimdiden kazanılması ilerde işlerine çok yarayacak. İşte çocukların bilmesi gereken 10 önemli beceri.

cocukteknolojikKLAVYEYE HÂKİMİYET

Günümüzde neredeyse bütün işler klavye üzerinden yapılıyor. Bu nedenle hiçbir şey klavyeye hâkimiyetten daha önemli değil. Bugün birçok öğrenci ders dinlerken notlarını laptoplarında alıyor. Artık yazarken yeterince hızlı olmak şart.

MİCROSOFT WORD

Öğrencinin çalışmalarını Microsoft Word üzerinden yapması mümkün. Bu işleri hem daha da kolaylaştıracak, hem de yazılan metinlerin daha düzgün hale gelmesini sağlayacak. Ayrıca dilbilgisi ve yazım kurallarının kalıcı olması için de yararlı bir program Microsoft Word.

HESAP TABLOSU

Öğrencinin Excel’de hesap tablosu yapmak gibi temel özellikleri öğrenmesi, basit formüllere hâkim olması çalışmalarında işe yarayabilir.

ÇOCUĞUNUZLA DOĞRU İLETİŞİM KURMANIN YOLLARI

POWERPOİNT

Bu program sunumlarda bir standart halini aldı artık. Powerpoint sayesinde güzel sunumlar hazırlanabilir. Sunum hazırlarken öğrenci görsel materyallerle çalışmayı da öğrenecek. Eğer sadece kopyala-yapıştır yapmayıp metinleri kendi hazırlarsa, dilbilgisini de geliştirecek. Sadece Powerpoint değil, birçok benzer programının öğrenilmesi, sunumları daha renkli hale getirecek, onu ön plana taşıyacak.

E-POSTA KULLANIMI

E-posta, iletişimin belkemiği. Bir çocuğun nasıl uygun üslup ve şekilde mail atmayı bilmesi gerekiyor. Kendisini kısa ve öz olarak nasıl ifade edeceğini, nasıl cevaplayacağını ve gelen maili bir başkasına nasıl ileteceğini şimdiden öğrenmesi, ilerde doğabilecek problemlerin önüne geçecek.

ELEKTRONİK TAKVİM

Çoğu iş insanı elektronik takvim kullanıyor. Daha şimdiden bir çocuğun elektronik takvimde nasıl çalışacağını öğrenmesi ve planlarını buna göre düzenlemesinin çok büyük kazançları olacak. Planlara tam olarak uymasa da en azından sınavının hangi gün, saat kaçta olduğunu elektronik takvime not etmesi iyi bir başlangıç olacak.

SOSYAL MEDYA

Birçok kişi sosyal medyanın en önemli iletişim kanallarından biri hale gelmesi konusunda kaygılı. Fakat sosyal medya doğru kullanıldığında çok büyük avantajları da beraberinde getiriyor. Bugün bunu doğru kullanan bir öğrenci, gelecekte, sosyal medya sayesinde iş bulabilir ve kariyer yapabilir.

BASİT DÜZEYDE BİLGİSAYAR SORUNLARINI ÇÖZME

Bilgisayarda yaşanabilecek herhangi basit bir sorunda ne yapılacağını bilmek paha biçilemez. Program güncellemeyi, virüs taraması yapmayı veya yazıcı problemlerinin nasıl düzeltileceğini bilmek, yetiştirilmesi gereken çalışmalar olduğunda çok işe yarayacak.

İNTERNETTE ARAŞTIRMA YAPMA

Dikkatli bir internet tüketicisi olmak ona çok şey katacak. ‘Arama motorlarında hangi kelimeler veri toplamada daha çok işe yarar’, ‘hangi siteler güvenilir, hangileri değil’, ‘internet bilgi kütüphanelerinden nasıl bilgi alınabilir’ gibi bilgiler çok önemli.

VERİ TABANI KULLANIMI

Şirketler, finans bilgilerini sakladıkları veri tabanlarına sahip. Bu bilgilerin güvenirliğinden emin olmak çok değerli. Bu durumdan çocukların da haberdar olması gerekiyor. ‘Güvenli şifre nasıl oluşturulur’ gibi birçok kritik noktaya şimdiden hâkimiyet kurmak ilerde alışkanlığa dönüşecek. HÜRRİYET EĞİTİM

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:13 Kasım 2014Yayınlanma Tarihi:15 Kasım 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.