Çocuğunuz okula başlamadan bunlara dikkat

Üsküdar Üniversitesi’nin Köln’de açtığı Üsküdar University Europe, Almanya’daki Türklere eğitim desteği vermeye devam ediyor. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi’nden Uzman Psikolog Duygu Barlas, okul öncesinde çocuklarda arkadaşlık ilişkisi konusunda önemli bilgiler verdi.

İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ

Okul öncesi dönem çocuğun arkadaşlık ilişkilerini temellendiriyor. Anne çocuk ilişkisi bu süreçte çok önemli. Çocuk anne ilişkisi çocuğun ileriki hayatındaki ilişkilerinin de temellerini oluşturuyor.

Çocuğunuz okula başlamadan bunlara dikkatKALABALIK AİLE ÖĞRETİYOR

Erkek çocuk ise baba, kız çocuk ise anne çocuk ilişkisi önemli. Çocuklar kalabalık ailelerde paylaşmayı daha çabuk öğreniyor. Anne babanın kendi arasındaki ilişki de çok önemli. Çocuk temel ilişkileri ailede öğrenir.

ANAOKULA DA ÇOK ÖNEMLİ

Çocuğun ilkokuldan önce anaokuluna gitmesi çok önemlidir. Çocuğun arkadaşları ile olan ilişkisi için çocuğu bir hobiye yönlendirmesi lazım. Bu imkan yok ise çocuğun gün içinde park, market gibi ortamlarda sosyalleşmesi lazım. Anne ve baba çocuk için önemli rol modellerdir. Çocuğun arkadaşlık ilişkisini geliştirebilmesi için 0-6 yaş çok önemli. Ailenin çocuğu doğru gözlemleyip çocuğa geri bildirimde bulunması gerekir.

SEVGİ VE İLGİ GÖSTERİN

Çocuğun gelişim döneminde aileden aldığı sevgi ve ilgi çok önemli ve kıymetli.

KISKANÇLIK ÇOK NORMAL

Çocuklar arasında kıskançlık çok normaldir. Çocukla içtenlikle konuşmak, yargılamamak çocuğun gelişimi açısından çok önemli. Annenin bu duyguyu doğru anlatması ve süreci doğru yönetmesi gerekir. Çocukları başka çocuklarla kıyaslamamak gerekir.

Birçok psikiyatrik hastalık iletişim sıkıntıları nedeniyle olabilir. Parklar çocukları gözlemlemek için çok doğru ortamlardır. Aileler bu ortamlarda çocuklarını gözlemlemelidir, arkadaş ilişkilerine bakmaları lazım.


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:23 Ağustos 2019Yayınlanma Tarihi:13 Ocak 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.