Çocuğunuz için 10 altın beslenme önerisi

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu çocuklarda sağlıklı beslenme alışkanlığı geliştirmenin yollarını yazdı. İşte kesip saklanacak 10 altın öneri:

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu çocuklarda sağlıklı beslenme alışkanlığı geliştirmenin yollarını yazdı. İşte kesip saklanacak 10 altın öneri:

Yediği yiyeceklerin çeşitli olmasını sağlayın. Tabağında en az üç farklı çeşit yiyecek (eti, yoğurdu ve sebzesi) var mı? cocukbeslenmeSebze ve meyve alışkanlığının gelişmesini ertelemeyin. Televizyon veya bilgisayar başında çok vakit geçiyorsa günün belli zamanlarında mutlaka bir aktivite (yürümek, bisiklete binmek, top oynamak, yüzmek gibi) yapmaya yönlendirin. Güne kahvaltıyla başlamanın faydalarını anlatırken siz de mutlaka onunla birlikte kahvaltı yapın. İçecekler konusunda sağlıklı seçimler yapmasına yardımcı olun. (taze meyve suyu, ayran vb). Unutmayın evde tüketilen içecekler, alışkanlığının gelişmesinde önemli rol oynar. Bir öğünde tek bir yiyeceği aşırı miktarda yememesini sağlayın. Sağlıklı yiyeceklerin faydalarını öğretirken yazarak buzdolabına asın. Zararlı olduğunu söylediğiniz yiyeceklerin “neden zararlı” olduğunu sormasını sağlayın ve bilgilendirin. Sağlıklı beslenmeyi ve aktif olmayı arkadaşlarıyla oynadığı bir oyun halinde eğlenceli hale getirin. Acıktığı zaman paketli yiyecekler (bisküvi, çikolata, dondurma, gofret, kolalı içecekler) yerine meyve, süt, yoğurt, evde yapılmış kek, kurabiye yemesini önerin ve seçme şansı tanıyın. PROF. DR. OSMAN MÜFTÜOĞLU

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:18 Eylül 2014Yayınlanma Tarihi:20 Eylül 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.