Çocuğunuz Asker ya da polis olacağım diyorsa dikkat

Anne babalar dikkat! Çocuğunuz "Asker olacağım, polis olacağım’ gibi sözler söylüyorsa hemen önleminizi alın.

Anne babalar dikkat! Çocuğunuz "Asker olacağım, polis olacağım’ gibi sözler söylüyorsa hemen önleminizi alın.

İş yaşamında psikolojik şiddete maruz kalanlar için kurulan Mobbing ile Mücadele Derneği Başkanı Hüseyin Gün, çocuklardaki bullying (akran zorbalığı) tehlikesine dikkat çekti ve ekledi: ‘Çocuğunuz asker olacağım, polis olacağım’ gibi sözler söylüyorsa önlem alınmalı.Erzurum’da temaslarda bulunan Gün, bullying’in çocukların oyun alanları ile okullarda fiziksel şiddet içeren, psikolojik boyutu da olan eylemler zinciri olduğunu belirterek, şöyle dedi:

ÇOCUK GELİŞİMİ HAKKINDA HER ŞEY

'AİLELER ÖNLEMİNİ ALMALI'

“Bullying’te daha iri cüsseli çocuklar, zayıf ve cılız çocuklara karşı fiziksel güç kullanabilir. Mobbingten farkı bu. Şiddete maruz kalan çocuk karşı koyamadığı için vücut diliyle bunu ifade eder ve başarısı düşer. Çocuk evden çıkmak istemez, yatağını ıslatır. Çocuklar zarar gördüklerinde zayıf ve korkak olmadıklarını göstermek, zorba çocuktan intikam alabilmek için ‘Asker olacağım, polis olacağım’ gibi sözler söyler. Çünkü o mesleklerde silah kalkanı vardır. Aileler önlemini almalı.” HÜRRİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:09 Ekim 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.