Cinsellik dışında bir şey düşünemiyorum

Merhaba, ne yapacağımı bilemiyorum. Ben bütün gün cinsellik dışında bir şey düşünemiyorum. Kendimi tutmasam günde kaç kez orgazm olurum bilmiyorum.

SORU Babam 2006 yılında sol tarafından felç geçirdi. Eskisi gibi olmasa sa elini ve ayağını kullanıyor ancak uyuşukluk halen devam ediyor. Şu an 73 yaşında. Bu uyuşma geçer mi?

CEVAP Felçlerde kuvvet ve duyu kaybı tedaviyle azaltılabilir veya geçebilir. Uyuşukluk da fizik tedavi uygulamalarıyla geçebilir.  

SORU Nişanlı bir bayanım. Nişanlım benden evlenmeden yakınlaşma istiyor. Ben de bunu kabul etmiyorum. Bana göre böyle şeyler yanlış. O da bana tavır koyuyor, konuşma tarzı bile değişiyor benimle. Moralim çok bozuk.

CEVAP Arkadaşlıkta, nişanlılıkta ve evlilikte iki tarafında birbirinin değerlerine saygı göstermesi gereklidir. Aksi halde bu ilişki sağlıklı olarak yürümez. Nişanlınızın tavır koymayı doğru değil. Sizi gerçekten seviyorsa, beklemelidir. Bekleyip beklememesi bile onun hakkında bir test görevi de görebilir.

SORU Ben bütün gün cinsellik dışında bir şey düşünemiyorum. Kendimi tutmasam günde kaç kez orgazm olurum bilmiyorum. Hep cinsellik düşünüyorum. Hasta olabilir miyim? CEVAP Cinsellik yaşamın bir parçası ve fizylojik bir ihtiyaçtır, fakat her şey değildir. Bütün gün cinselliği düşünmek, gerçeklerden ve dış dünyadan uzaklaşıp bir anlamda dikkatinizi tümüyle kendinize ve bedeninize yöneltmeyi, bu şekilde doyum sağlamayı gösterebilir. Böyle bir durum ruhsal veya sosyal yönden bazı sorunların göstergesi olabilir. Öte yandan cinsellik hormonları da önemli olabilir. Bedensel, ruhsal, toplumsal yönlerden genel bir değerlendirme yararlı olur.

SORU 8 ay önce Panik atak geçirdim. Bu arada sırt ağrılarım da vardı. İlaç kullandım sırt ağrılarım fazlalaştı. Bu ağrılar sinirsel olabilir mi?

CEVAP Panik atağı çeşitl psikiyatrik bozuklukların bir belirtisi olarak görülebilir. Panik bozukluğu varsa, bir başka psikiyatrik bozuklukla birlikte görülebilir. Sırt ağrısının herhangi bir bedensel nedeni bulunamazsa, psikiyatrik bozukluklara bağlı olma olasılığı vardır. Depresyonda bedende ağrı görülmesi sıktır. Bunun yanı sıra, ağrı bozukluğunun da araştırılması gerekir.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:02 Ocak 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.